wo 5 jan - 10:41
Terneuzen - Op 29 december 2021 werden vier vrienden beroofd terwijl zij in een schuur aan de Peter van Anrooylaan in Terneuzen zaten te chillen. De jongens (18 en 19) zaten rond 16.15 uur wat te drinken toen ineens de deur van de schuur open werd gemaakt en een hen onbekende man binnen kwam. Hij bedreigde de jongens met een mes en dwong hen hun eigendommen af te staan.

Eén van de slachtoffers rende op een gegevens moment hard de schuur uit, daarna vertrok de overvaller ook, op de hielen gezeten door de drie andere jongens. Zij zagen hem in een auto stappen. De auto vertrok met hoge snelheid richting de Willem Andriessenlaan.

De politie werd gewaarschuwd en agenten kwamen ter plaatse om een onderzoek in te stellen. Alle vier de jongens deden aangifte van de beroving.

Dezelfde avond kwam een van de verdachten zich melden op het politiebureau. Hij bekende betrokken te zijn bij de beroving. De man (20 jaar, afkomstig uit Terneuzen) is aangehouden en ingesloten in een politiecellencomplex. Hij is in verzekering gesteld en verhoord door rechercheurs. Deze man is op 31 december in vrijheid gesteld, op last van de officier van justitie.

Op dinsdag 4 januari 2022 werd een tweede verdachte aangehouden. Dit betreft een 25-jarige man uit Terneuzen. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld in een politiecellencomplex. In zijn woning zijn goederen in beslag genomen die vermoedelijk gelinkt kunnen worden aan de beroving. De verdachte wordt gehoord door rechercheurs. Het onderzoek naar deze beroving is nog in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ingezonden door: 112zeeland