vr 8 okt - 13:59
IJzendijke, Biervliet - In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 oktober controleerden agenten in Zeeuws-Vlaanderen enkele personenauto’s. Twee ervan werden bestuurd door mensen die onder invloed waren.

 

In de Oranjestraat in IJzendijke kreeg een automobilist omstreeks 02.15 uur een stopteken omdat hij slingerend over de weg reed. De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij had gedronken. Hij is meegegaan naar het bureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek dat hij 695 microgram per liter uitgeademde lucht blies. Dat is ruim drie keer meer dan is toegestaan. Het rijbewijs van de 31-jarige man uit de gemeente Sluis is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.

Op de Middenweg in Biervliet moest een 37-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen stoppen voor een controle. Van hem werd een speekseltest afgenomen. Hij bleek onder invloed te zijn van cocaïne, amfetamine en THC. De man moest mee naar het bureau. Daar kwam ook een GGD-arts ter plaatse om een bloedtest bij de man te doen. Het bloedmonster wordt opgestuurd naar het NFI en zal daar onderzocht worden. Als de uitslag bekend is neemt een officier van justitie een besluit over de verdere afhandeling van de zaak. De gegevens van de man zijn doorgegeven aan het CBR. Zij kunnen eventueel een educatieve maatregel van de man gelasten. Hij moet dan op eigen kosten een cursus volgen met betrekking tot de verkeersveiligheid en zij beoordelen of de man wel geschikt is om een rijbewijs te hebben.

Ingezonden door: 112zeeland