zo 7 mrt - 09:01
Terneuzen - Zaterdag rond 12.15 uur meldde een inwoner van de Verlengde van Steenbergenlaan in Terneuzen dat hij zojuist een inbreker had overlopen. De man was er via het platte dak vandoor gegaan.

Agenten kwamen snel ter plaatse en hebben nog in de omgeving gezocht naar de inbreker, maar hij werd niet meer aangetroffen. Aan hen werd een foto getoond van de inbreker en de agenten herkenden de man die op de foto stond. Er is overleg gevoerd met een officier van justitie en die gaf toestemming voor de aanhouding (buiten heterdaad) van de man.

Van het slachtoffer is een aangifte opgenomen en ook werd een getuigenverklaring afgelegd bij de politie. Op het eerste gezicht leek er niets uit de woning te zijn weggenomen, wel was de woning doorzocht.

Verdachte aangehouden
Een paar uur later, rond 15.05 uur, zagen surveillerende agenten de betreffende man in de Grenulaan lopen. Hij is aangehouden op verdenking van insluiping in de woning. De man had drugs bij zich op het moment dat hij werd aangehouden. In een tas zaten 465 gram hasj en 635 gram henneptoppen. De drugs zijn in beslag genomen door de politie.

De aangehouden verdachte is gehoord in een politiecellencomplex. Hij zit nog vast omdat het onderzoek nog niet is afgerond. Zondag wordt de man verder gehoord.

Ingezonden door: 112zeeland