wo 11 nov - 16:49
Sluiskil, Terneuzen, Sas van Gent - Een al langer lopend recherche-onderzoek naar de handel in verdovende middelen is in de afrondende fase. Tijdens dit onderzoek zijn in verschillende woningen invallen gedaan door de politie en het Openbaar Ministerie. In totaal werden elf verdachten aangehouden. Een van hen, de 26-jarige hoofdverdachte, zit nog vast.

De politie startte dit onderzoek nadat er informatie was binnengekomen dat een 26-jarige man uit Sluiskil zich zou bezighouden met de handel in drugs.

De politie heeft in februari, mei en augustus van dit jaar op verschillende adressen in Sluiskil, Terneuzen en Sas van Gent invallen gedaan waarbij verdovende middelen, geld en wapens in beslag zijn genomen. Het gaat in totaal om 2 kilogram softdrugs, 20 liter vloeibare harddrugs, 13 kilogram harddrugs, twee vuurwapens met munitie en een geldbedrag van enkele tienduizenden euro’s.

In het onderzoek zijn elf verdachten aangehouden. Zij variëren in leeftijd van 22 tot 47 jaar en komen uit Sluiskil, Terneuzen, Sas van Gent en Deinze (B). De 47-jarige verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Op de hoofdverdachte (26 jaar, Sluiskil) na zijn alle verdachten na het afleggen van verklaringen weer in vrijheid gesteld. Dat betekent niet dat zij verdachte-af zijn. Zij moeten zich binnenkort allemaal verantwoorden voor de rechter.

Ingezonden door: 112zeeland