za 6 jun - 16:55
Oostburg - Een man is bij een woningoverval door vier gemaskerde mannen aan de Paulus Potterstraat gewond geraakt. De overvallers zijn nog voortvluchtig.

Rond 6.10 uur ontving de politiemeldkamer een melding van een buurtbewoner dat een gewonde man aan de deur stond. Politie en ambulancedienst gingen ter plaatse. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De omgeving werd afgezet en de politie startte een onderzoek.

Hennepkwekerijen


Rond 6.50 uur reed een auto met twee mannen de Paulus Potterstraat in. In de auto roken agenten een wietlucht, waarna een van de inzittenden enkele grammen hennep aan de agenten gaf. Het tweetal werd voor verder onderzoek aangehouden en naar een politiebureau gebracht. Het gaat om een man (29) uit de gemeente Sluis en een man (34) uit Oostburg. Uit onderzoek bleek dat het tweetal vermoedelijk niks met het geweldsincident te maken heeft. Vanwege de drugsvondst werd in een woning aan de Turkeijeweg in Waterlandkerkje onderzoek gedaan. In het huis werd een hennepkwekerij met bijna vierhonderd planten gevonden. Tevens werd een in aanbouw zijnde kwekerij aangetroffen. Alle spullen werden verwijderd en vernietigd. De twee mannen kregen in de loop van de dag te horen dat ze nog langer vast blijven zitten.

Vluchten

Het slachtoffer, een 27-jarige man verbleef tijdelijk in de woning aan de Paulus Potterstraat. Van hem werd vrijdag in de loop van de dag in het ziekenhuis een verklaring opgenomen. Hierbij bleek dat hij vrijdagmorgen vroeg in de woning door drie gemaskerde mannen is overvallen. Hierbij is de man gewond geraakt. De drie overvallers vluchtten zonder buit naar een zwarte auto met Belgische kentekenplaten, waarin een bestuurder zat te wachten. Deze auto stond in een parkeervak. De vier inzittenden vluchtten daarna richting het tankstation.

Woningonderzoek

De politie onderzocht vrijdagmiddag de woning aan de Paulus Potterstraat, waar het slachtoffer verbleef. Hierbij werden onder andere gevonden: vijf kilogram gedroogde henneptoppen, vals geld en diverse materialen om een hennepkwekerij op te zetten. Verder werd een kilogram onbekend groen poeder gevonden. De politie onderzoekt welke stof dit is.

Woningovervallers en zwarte Belgische vluchtauto

De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Hebt u meer informatie over de gemaskerde daders of de zwarte vluchtauto met Belgisch kenteken.

Ingezonden door: 112zeeland