do 14 mei - 13:50
Waarde - De politie is een onderzoek gestart naar een reeks bedrijfsinbraken in Zeeland en België en onderzoekt of drie mannen uit Bulgarije hiervoor in aanmerking komen.

Zondagmorgen vroeg werden op de A58 bij Rilland drie mannen aangehouden. Ze zitten nog vast voor een diefstal van diesel uit een vrachtwagen bij een bedrijf in Waarde aan de Havenoordseweg. Rond 2.00 uur kreeg de politie een melding dat twee verdachte auto's op het terrein stonden. De agenten wisten dat bij dat bedrijf recent geprobeerd was metaal te stelen. Toen de politie arriveerde, troffen ze een onbekend busje en een kleine auto aan. De agenten vermoedden dat dieven geprobeerd hadden diesel te stelen. De daders waren gevlucht. Met twee politiehonden werd de omgeving tevergeefs afgezocht.
Arrestaties
Rond 5.00 uur zagen agenten op de Oude Rijksweg tussen Kruiningen en Krabbendijke een auto met twee mannen rijden, die hun aandacht trok. De auto werd gevolgd, waarna ze zagen dat drie mannen instapten. Hierop werden het voertuig en de inzittenden gecontroleerd. Het vermoeden rees dat drie mannen te maken hadden met het incident enkele uren daarvoor in Waarde. Het drietal werd aangehouden en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Het gaat om drie mannen van 33, 34 en 41 jaar oud uit Bulgarije.
Verantwoordelijk
De mannen werden zondag voor het eerst verhoord. Bij de politie ontstond het vermoeden dat het drietal mogelijk bij meer inbraken en diefstallen betrokken is geweest. Zo onderzoekt de recherche of de mannen verantwoordelijk zijn voor een inbraak op 11 maart jl. bij een garage in Zaamslag. Verder werd bij een recyclingbedrijf in België twee keer achter elkaar ingebroken, namelijk op 4 en 5 mei. Ook werd zondagmorgen vroeg 10 mei ingebroken in een recyclingbedrijf in Terneuzen. Het drietal zit nog vast en wordt vrijdag 15 mei voor de rechter-commissaris voorgeleid.
Nieuwe naam
Tijdens het onderzoek bleek dat de 33-jarige man de politie te slim af wilde zijn. Hij had namelijk in Bulgarije een nieuwe achternaam en nieuwe voornamen aangenomen. Zo probeerde hij te voorkomen dat de politie er achter kwam dat hij nog twee gevangenisstraffen van in totaal 220 dagen in Nederland moet uitzitten. Maar dankzij de ID-zuil lukte zijn plan niet.

Ingezonden door: 112zeeland