zo 10 mei - 14:04
Vlissingen - Zaterdagavond werd een 21-jarige Vlissinger een bekeuring aangezegd door de politie, omdat ze hem hadden zien rijden op een scooter, terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De betrokkene werd tijdens het bekeuringsgesprek steeds agressiever en de situatie dreigde uit de hand te lopen.

Er is een 25-jarige Vlissinger aangehouden omdat hij agenten belette hun werk te doen.
Agenten spraken de 21-jarige Vlissinger aan op de kruising van de President Rooseveltlaan en de Bloemenlaan en vertelden hem dat hij bekeurd zou worden. Hij was het niet eens met de bekeuring en maakte dat duidelijk door zich intimiderend te gaan gedragen tegen de agenten. Ook begon hij te schelden. Kennelijk voelde hij zich gesterkt toen een groep van ongeveer 20 omstanders op het tumult afkwamen, want hij werd steeds agressiever in zijn bewoordingen en gedrag. De man pakte vervolgens zijn telefoon en ging op zeer korte afstand (centimeters) van de agenten staan om hen te filmen.
De jongeman werd door de agenten gewaarschuwd om afstand van hen te houden. Aan deze waarschuwing gaf de Vlissinger geen gehoor. Op een gegeven moment pakte één van de agenten de jongen bij zijn shirt en trok hem mee zodat er wél de nodige afstand bewaard kon worden. De agent liep vervolgens terug naar zijn collega. Toen de 21-jarige man, kennelijk ook naar zijn eigen idee, op een veilige afstand stond begon hij te schelden en één van de agenten erge ziektes toe te wensen. Hierna rende hij heel hard weg. Eén van de agenten wilde achter de man aanrennen, maar kreeg hem niet te pakken.
Belemmeren
Een andere agent wilde zijn collega te hulp schieten en rende achter de twee aan, maar hij werd in zijn werkzaamheden belemmerd door een 25-jarige Vlissinger die hem bewust in de weg ging staan en tegenhield. Deze man is later aangehouden voor het belemmeren van ambtshandelingen. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex en wordt daar verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Ook tegen de 21-jarige man wordt, naast het proces-verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs, proces-verbaal opgemaakt vanwege belediging van de politieagent.

Ingezonden door: 112zeeland