wo 8 apr - 10:10
Wolphaartsdijk - Dinsdagavond zijn een man en een vrouw betrapt op het wegnemen van gezaagde boomstammetjes bij de Schelphoek in Wolphaartsdijk, (eenvoudige) stroperij heet dat volgens het Wetboek van Strafrecht. Een jachtopziener, Buitengewoon Opsporingsambtenaar, was daar een controle aan het doen en zag de twee personen de gezaagde boomstammen in een auto met Belgisch kenteken leggen.

De BOA vroeg aan de twee of zij toestemming van het Waterschap hadden het hout weg te halen. Dat bleken ze niet te hebben. De opsporingsambtenaar heeft gegevens van de twee genoteerd. Vervolgens vroeg de jachtopziener assistentie aan de politie en zijn de twee verdachten door de politie aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex.
Woensdag worden de twee verdachten gehoord. Er zal proces-verbaal tegen hen worden opgemaakt. Na afhandeling van de zaak wordt het hout teruggegeven aan het Waterschap dat de eigenaar van het hout is.
De twee aangehouden verdachten betreffen een 64-jarige man uit Wolphaartsdijk en een Belgische vrouw van 59 jaar waarvan de woonplaats niet bekend is.

Ingezonden door: 112zeeland