wo 5 feb - 11:47
Middelburg - Na bijna 46 dienstjaren neemt Ronald Weydema afscheid van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant. Vanaf 1 april gaat de Zeeuwse districtschef met pensioen.

 
Weydema zijn loopbaan begon op 1 oktober 1974 op de opleidingsschool van de Rijkspolitie in Apeldoorn. Hij koos daarna voor de Rijkspolitie district Dordrecht en startte zijn carrière in de gemeente Vianen. Weydema heeft op vele plaatsen gewerkt zoals Middelharnis, districtsrecherche Dordrecht, Rozenburg, Spijkenisse, Barendrecht en Rotterdam. In Rotterdam was hij hoofd directe hulpverlening, hoofd opsporing en plaatsvervangend districtschef.

Zeeland

In de afgelopen tien jaar heeft hij gewerkt als hoofd politiezaken en sectorhoofd in het district Zeeland. Daarnaast heeft hij grote betrokkenheid gehad bij het onderwerp grootschalig- en bijzonder politieoptreden onder andere in zijn rol als algemeen commandant SGBO.

Vakmanschap

Volgens politiechef Hanneke Ekelmans verliest het district Zeeland en de eenheid Zeeland-West-Brabant met het vertrek van Weydema een vertrouwd en gewaardeerd gezicht: “Ronald staat bekend om zijn vakmanschap en is als geen ander in staat om op een integere en vertrouwenwekkende wijze de verschillende invalshoeken en belangen met elkaar te verbinden.”

Afscheidsreceptie

Op donderdagmiddag 26 maart wordt voor genodigden een afscheidsreceptie gehouden in het Stadhuis aan de Lange Noordstraat 1 in Middelburg.

Ingezonden door: 112zeeland
hvjghjghjg.jpg