wo 18 dec - 14:17
Middelburg, Veere en Vlissingen - Sinds begin november hebben inbrekers op Walcheren bijna dertig woninginbraken gepleegd. Politie en de Walcherse gemeenten waarschuwen inwoners extra alert te zijn en verdachte situaties onmiddellijk via 112 te melden.

 
In november vonden in Middelburg negen woninginbraken plaats. In de gemeente Veere werden vijf woningen door inbrekers bezocht, namelijk Aagtekerke, Koudekerke, Oostkapelle (2x) en Serooskerke. In Vlissingen werden vier woninginbraken gemeld. In de eerste 2,5 week in december werd reeds zes keer in Middelburg ingebroken. In Vlissingen werden in dezelfde periode vijf woningen door inbrekers bezocht.
Buit
De politie heeft het idee dat de inbrekers vaak uit de directe omgeving komen. Meestal wordt aan de achterzijde van de woning een ruit ingeslagen of een deur met een koevoet of schroevendraaier geforceerd. De inbraken vinden hoofdzakelijk 's avonds en 's nachts plaats, dus wanneer het donker is. De inbrekers zijn op zoek naar alles wat enige waarde heeft, zoals laptops, tablets, geld, playstations, parfum, sieraden en dure kleding.
Tips om woninginbraak te voorkomen
Voorkom dat iemand inbreekt en waardevolle spullen uit uw huis steelt. Tips voor in en om uw huis:
Bel altijd 112 bij een verdachte situatie.
Sluit altijd ramen en doe de deur op slot, ook als u (even) het huis uit gaat. Laat ’s avonds een lamp aan, zodat het lijkt alsof iemand thuis is. Dit kan met tijd- of schemerschakelaars.
Leg kostbare apparatuur (laptop, pc, tablet, mobiel) uit het zicht.
Bewaar niet te veel contant geld in huis.
Maak afspraken met uw buren om op elkaars huis te letten als u voor langere tijd weg bent.
Meer tips staan op de website van de politie.
Extra toezicht
Naast een oproep aan de Walcherse inwoners om extra alert te zijn, zal de politie de komende periode ook extra toezien op inbrekers. Agenten gaan tijdens deze donkere dagen met speciale opdrachten de straat op en hopen daarmee de woninginbraken te stoppen en eventuele inbrekers op heterdaad aan te houden.

Ingezonden door: 112zeeland