di 5 nov - 19:57
Terneuzen - Dinsdagmiddag is op de Tractaatweg een bestuurster aangehouden, nadat ze bijna een agent had aangereden. De politie zoekt nog getuigen van het voorval.

Het incident gebeurde rond 14.30 uur. Een agent reed over De Tractaatweg richting België en zag in de buurt van de afslag naar Axel dat een vrouw in een auto met een Belgisch kenteken een mobiele telefoon vasthield. Hij wilde de automobiliste een bekeuring geven en gaf een stopteken, waar ze niet op reageerde en stug doorreed. Ondertussen reed een motoragent naast de vrouw, die haar nadrukkelijk gebaarde dat ze moest stoppen.

Hierop bracht ze plotseling haar auto op de afrit naar Westdorpe tot stilstand, hierdoor ontstond gelijk een gevaarlijke situatie. Ze stapte zelfs uit. Ondanks nadrukkelijk aandringen van de agenten weigerde ze iedere medewerking. Op een gegeven moment reed ze weg en reed bijna tegen de agent aan, die opzij sprong om niet geraakt te worden. Hierop werd ze aangehouden. Het bleek te gaan om een 39-jarige vrouw (woonplaats (nog) onbekend). De agent deed aangifte tegen de vrouw. Ze is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Haar rijbewijs is ingenomen.

Ingezonden door: 112zeeland