ma 26 nov - 10:06
Yerseke, Goes, Oost-Souburg - Zondagavond en – nacht zijn vier mannen betrapt op het rijden onder invloed van drugs en/of alcohol. Alle vier de mannen hebben een rijverbod gekregen van 24 uur. Om ongeveer 19.50 werd in de Marijkelaan in Yerseke een 39-jarige man uit die plaats gecontroleerd door surveillerende agenten. Uit tests bleek dat hij mogelijk cocaïne en alcohol gebruikt had. Door een GGD-arts werd bloed bij de man afgenomen. Dit wordt opgestuurd naar het NFI en zal daar geanalyseerd worden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en door het CBR wordt onderzoek gedaan naar zijn rijvaardigheid.

Goes


Om 19.50 werd ook een 20-jarige man uit Zierikzee gecontroleerd op de Middelburgsestraat in Goes. Na een speekseltest bleek hij THC te hebben gebruikt. Ook van deze man is een bloedmonster afgenomen door een arts. Het bloed zal door het NFI geanalyseerd worden, de uitslag volgt op een later tijdstip.
Omstreeks 22.00 uur werd op de Deltaweg in Goes bij een 20-jarige man uit Kortgene een speekseltest afgenomen. Hij bleek THC te hebben gebruikt. Ook van hem is een bloedmonster afgenomen door een arts. De exacte uitslag met betrekking tot de hoeveelheid THC die hij in zijn speeksel had is nog niet bekend. Dit wordt later onderzocht bij het NFI.

 

Oost-Souburg


Tot slot stuitten agenten omstreeks 04.35 uur op een stilstaande auto langs de A58 ter hoogte van Oost-Souburg. In de auto lag een man te slapen. De man was moeilijk wakker te krijgen, maar toen hij wakker werd kregen de agenten, door zijn uiterlijke kenmerken en gedrag, het vermoeden dat hij onder invloed was van drugs. Omdat zij hem niet hadden zien rijden kon de procedure met betrekking tot het rijden onder invloed ook niet in werking worden gezet. De agenten hebben het zekere voor het onzekere genomen en hem een rijverbod gegeven van 24 uur. Ook zal door het CBR worden onderzocht of de man nog wel geschikt is om te rijden. Hij had zijn rijbewijs niet bij zich, hiervoor heeft hij een bekeuring gekregen van de politie.

Ingezonden door: 112zeeland