wo 10 jun - 14:29
In het AVRO TV programma Opsporing Verzocht van afgelopen dinsdag 9 juni 2009 is de overval/beroving op de ESSO pompstation aan de Laan der Verenigde Naties in Middelburg behandeld.

In het AVRO TV programma Opsporing Verzocht van afgelopen dinsdag 9 juni 2009 is de overval/beroving op de ESSO pompstation aan de Laan der Verenigde Naties in Middelburg behandeld.

Zaterdag 7 februari, rond 16.45 uur, overvallen twee mannen het Esso tankstation aan de Laan der Verenigde Naties in Middelburg.

De daders komen rond 16.15 uur aanlopen en wachten naast het tankstation voor de voormalige Hubo bouwmarkt een rustig moment af. Wanneer er rond 16.35 uur even geen klanten zijn komen zij in actie. Na rustig de zaak te zijn ingelopen wacht één van de daders bij de deur en bedreigt de ander de medewerkster achter de kassa met een groot vleesmes. Wanneer hij het geld uit de kassa heeft gegraaid gaan de daders er als hazen vandoor in de richting van de wijk Griffioen. De medewerkster rent nog achter ze aan, maar de daders zijn gevlogen, al verliest de dader met het geld nog wel bijna zijn mes.

Klik hier voor de beelden uit de uitzending en van de bewakingscamera.

Dader 1: Een blanke man; rond de 25 jaar; circa 1.70 meter lang; een normaal postuur en lichte baardgroei. Hij droeg een zwarte gebreide muts; een zwarte jas en een zwarte trainingsbroek met twee witte strepen aan de zijkant.

Dader 2: Dit is de dader met het mes. Hij is ook blank; iets jonger dan dader 1, zo rond de 20 jaar; ongeveer 1.65 meter lang; met een tengerder postuur dan dader 1 en ook een smaller gezicht. Verder was hij net als dader 1 helemaal in het zwart gekleed en sprak hij accentloos Nederlands.

Vluchtroute: De daders rennen vanaf het tankstation naar de rotonde in de wijk Griffioen en slaan vervolgens de Seisweg in. Aangezien het een drukke dag was hoopt de politie dat er mensen zijn die de twee daders hier hebben gezien en hier meer over kunnen vertellen.

Vragen politie: Wie (her)kent de daders aan de hand van de bewakingsbeelden en de gegeven signalementen? -Wie heeft de daders zaterdag 7 februari, rond 16.15 uur, voor de Hubo bouwmarkt aan de Laan der Verenigde Naties in Middelburg zien staan? -Wie heeft de daders die zaterdag, rond 16.35 uur of zelfs al in de dagen voor de overval, gezien bij het Esso tankstation aan de Laan der Verenigde Naties? -Wie heeft de daders op hun vluchtroute gezien en kan mogelijk vertellen waar en hoe ze vanaf de Seisweg in Middelburg verder zijn gevlucht? -Wie heeft in het algemeen informatie over deze gewapende overval op het Esso tankstation en heeft hierover nog niet met de politie gesproken?

Reacties Politie Zeeland: 0800-60 70 (gratis)

Bron: AVRO Opsporing Verzocht

Ingezonden door: 112zeeland