Selecteer per datum:

vr 5 feb - 02:45
De Brandweer Oost-Souburg / Ritthem staat voor de veiligheid op onze dorpen. De uitruk van de brandweer wordt voor het grootste deel gedaan door gedreven vrijwilligers, naast hun dagelijkse baan. Een parttimejob in feite, waar het naast paraatheid en hulpvaardigheid aankomt op groepsbinding en teamspirit. Spreekt dit je aan? We zijn op zoek naar vrijwilligers die hun steen willen bijdragen aan de veiligheid op Oost-Souburg / Ritthem en omstreken. Woon je in een straal van 5 minuten rondom de brandweerpost aan de Marie Curieweg (achter het tankstation A58) en heb je interesse? Dan kun je een sollicitatie sturen.

U sollicitatie kan gestuurd worden naar HRM@vrzeeland.nl

 

We hebben al een paar vragen voor u beantwoord.

 

Ben ik als vrijwilliger verzekerd? U bent verzekerd tegen de gevolgen van ongevallen, zoals is vastgesteld in de rechtspositieregeling van de gemeente. De gemeente betaalt de verzekeringspremie. Hoe oud moet ik zijn voor een functie bij de brandweer? Niet jonger dan 18 jaar en niet ouder dan 30 jaar bij aanmelding. Hoeveel tijd kost de vrijwillige brandweer mij? Afgezien van het uitrukken en het deelnemen aan opleidingen kost het gemiddeld drie uur per week. In welke rang word ik aangesteld als vrijwilliger? In de rang van aspirant-brandwacht. Is het gebruik van bril of contactlenzen bezwaarlijk? Dit hoeft niet altijd een bezwaar te zijn; het is uiteraard afhankelijk van het gezichtsvermogen, dat bij keuring wordt vastgesteld. Kan een vrouw bij de brandweer werken? Natuurlijk, als zij aan de eisen voldoet, kan ook een vrouw bij de brandweer werken. Kan ik nog meer cursussen volgen? Dit is afhankelijk van de mogelijkheden en de behoeften van het korps. Krijg ik als vrijwilliger een vergoeding? U ontvangt een vergoeding die is vastgesteld in de gemeentelijke rechtspositieregeling. Over het vergoedingsdeel dat als loon wordt beschouwd, bent u belasting verschuldigd.

 

Krijg ik ook een onregelmatigheidstoeslag? Nee. Als regel wordt een jaarlijkse vergoeding gegeven die afhankelijk is van uw rang.

Mag ik een baard dragen? Nee. Ook te grote bakkebaarden of snorren zijn niet toegestaan. Dat komt door het gebruik van ademluchtmaskers.

Moet ik eventueel ook bij aanrijdingen helpen? Ja. De brandweer heeft vele taken, waaronder technische hulpverlening. Daarbij hoort ook het bevrijden of bergen van slachtoffers uit bijvoorbeeld autowrakken, uit het water, uit liften en dergelijke.

Moet ik in het bezit zijn van een rijbewijs? Het bezit van een rijbewijs vereist.

Moet mijn werkgever ook akkoord gaan met mijn aanmelding bij de vrijwillige brandweer? Ja, want brandweermensen kunnen ook nodig zijn tijdens de werkuren.

Speelt het woon/werkadres een rol? Bij voorkeur woont en werkt u binnen de gemeente en uw woning mag niet te ver van de brandweerkazerne liggen.

Welke karaktereigenschappen zijn van belang? Teamgeest, sociale vaardigheid, goede manieren, gevoel voor orde en netheid, besluitvaardigheid, moedig zonder roekeloos te zijn, verantwoordelijkheidsgevoel en maatschappelijk besef.

Welke lichamelijke eisen worden er gesteld? U moet beschikken over een goede gezondheid, een goede conditie

Welke vooropleiding moet ik ten minste hebben? VMBO-C met wis- en natuurkunde of een andere gelijkwaardige opleiding.

Zijn hoogte-, diepte- of engtevrees een bezwaar? Ja. Vooral hoogtevrees is een groot bezwaar.

Ingezonden door: 112zeeland
oostbrw.jpg