Selecteer per datum:

do 10 sep - 13:43
Op zaterdag 12 september bestaat de brandweer in Brouwershaven 90 jaar. Dat vieren ze met een open dag op de kazerne, waarbij iedereen welkom is. De jubilerende post wordt volledig bemand door vrijwilligers en is nu hard op zoek naar aanvulling van de ploeg. Zo’n 20 tot 30 keer per jaar rukken zij uit voor brand en hulpverleningsacties van uiteenlopende aard. Benieuwd wat voor werkzaamheden de brandweer allemaal doet? Of hoe je brandweerman of –vrouw wordt? Kom dan op 12 september tussen 10.00 en 16.00 uur naar de open dag in Brouwershaven. De postleden laten je graag een en ander zien en vertellen graag over hun vak, dus je kan er al je vragen stellen. Of kom langs op een oefenavond, iedere maandag tussen 19.00 en 21.00 uur.

Activiteiten 12 september

Tijdens de open dag kun je een kijkje nemen op de kazerne. Je krijgt er brandpreventievoorlichting en een demonstratie ‘Vlam in de pan'. Voor de kinderen zijn er waterspelletjes en het springkussen, het ‘Veiligheidshuis'. Bij mooi weer kunnen de bezoekers het water op met de brandweerboot.

 

Word jij onze nieuwe collega?

We zoeken actieve mannen en vrouwen die zich willen inzetten voor de lokale veiligheid. Onze brandweermensen voelen een grote maatschappelijke betrokkenheid en zetten zich in voor een veelzijdige taak die veel vraagt, maar ook biedt: aan hen, aan de maatschappij en aan een bedrijf of organisatie waar een vrijwilliger werkzaam is. Brandweervrijwilligers volgen dezelfde opleidingen als beroepsbrandweermensen, met één verschil: vrijwilligers doen dit werk naast hun gewone dagelijkse werk. Je ontvangt hiervoor een jaarvergoeding en een uurvergoeding per inzet.

 

Vaste oefenavond

Posten hebben een vaste wekelijkse oefenavond. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend langskomen (op afspraak) op deze oefenavonden. Ook bestaat de mogelijkheid een paar maanden mee te lopen met de ploeg, zodat je kan zien of het brandweervak iets voor je is.

Ingezonden door: 112zeeland