Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
za 24 mrt -   08:50  
Twee dronken bestuurders in zelfde auto
Sint Jansteen - Sint Jansteen - Twee 18-jarige jongens uit Terneuzen kregen zaterdag 24 maart meerdere bekeuringen. Ze reden, kort na elkaar, in de dezelfde auto, ze waren op dat moment allebei beschonken. Agenten zagen rond 3.45 in Sint Jansteen op de Verrekijker een auto over de weg slingeren. Ze gaven de bestuurder een stopteken. De auto stopten en agenten spraken de bestuurder aan. Die gaf ineens gas en ging er vandoor. Op de Visserijstraat stapte de jongeman uit en ging te voet verder. Het lukte een hondengeleider om de verdachte op te sporen op de Puttingstraat. De verdachte bleek niet over een rijbewijs te beschikken, ook bleek hij onder invloed van alcohol te zijn.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 mrt -   15:11  
onderzoek naar inbraken op Schouwen-Duiveland afgerond
Zierikzee - Zierikzee - De Zeeuwse recherche heeft deze week een onderzoek afgerond naar een serie inbraken in huisjes op vakantieparken op Schouwen-Duiveland. Hiervoor zijn drie verdachten aangehouden. Omdat sinds september 2017 enkele vakantieparken op Schouwen-Duiveland regelmatig bezocht zijn door inbrekers, is uitgebreid onderzoek gedaan naar de daders. Op een gegeven moment leidt het spoor naar twee jonge mannen (18 en 19 jaar) uit Zierikzee. Beiden zijn op 13 maart jl. aangehouden. Op 20 maart jl. is nog een 18-jarige vrouw gearresteerd. Zij wordt verdacht van medeplichtigheid. Beide mannen zijn voorgeleid voor de hulpofficier van justitie. De jongste was toen nog net 17-jaar en mocht het vervolg van zijn zaak thuis afwachten. Ook de vrouw mocht na verhoor weer naar huis.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 mrt -   15:09  
Dronken bromfietser vlucht na botsing
Goes - Goes - Dinsdagmiddag raakten bij de kruising van de Oostsingel en de Grote Kade een fietsster en een bestuurster van een scootmobiel bij een ongeval gewond. De veroorzakende bromfietser ging er vandoor, maar kon even later worden aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
di 20 mrt -   12:54  
Dronken bestuurder rent weg na ongeval
Yerseke - Yerseke - Maandagavond is een 39-jarige man uit Vlissingen op de Voornseweg aangehouden nadat hij betrapt is op dronken rijden. ’s Avonds komt bij de meldkamercentralist een bericht binnen over een eenzijdig ongeval aan de Zeedijkseweg. Direct wordt hulpverlening op pad gestuurd. Het slachtoffer wil echter niet geholpen worden. Zodra deze de ambulance aan ziet komen zet hij het op een lopen. Agenten zien de man op de Voornseweg in en uit een sloot lopen en horen hem zeggen dat hij hulp nodig heeft.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 mrt -   09:52  
Rijbewijs snelheidsmaniak ingevorderd
Kapelle - Kapelle - Agenten hebben zondagmiddag het rijbewijs van een 46-jarige man uit Goes ingevorderd, omdat de man asociaal verkeersgedrag vertoonde. Dit bleek niet de eerste keer. De Goesenaar haalde op de A58 bij Rilland de surveillerende agenten in met een snelheid van 200 kilometer per uur. De agenten volgden de man en zagen dat hij meerdere keren automobilisten de rechter rijbaan op dwong/duwde door er heel dicht op te gaan rijden. Dit in combinatie met zijn hoge snelheid van boven de 200 km/u kan levensgevaarlijke situaties opleveren. Ter hoogte van Kapelle, bij de carpoolplaats De Vierwegen, is de auto gestopt voor de politie en daar werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Het bleek niet de eerste keer te zijn dat de man werd betrapt op veel te hard rijden. De agenten hebben bij het CBR een vordering gedaan om te onderzoeken of deze bestuurder nog wel geschikt is om een rijbewijs te bezitten.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 mrt -   09:51  
steekincident in Vlissingen
Vlissingen - Vlissingen - Naar aanleiding van een mogelijk steekincident hebben agenten uit Vlissingen zondagavond in de Jan Vermeerlaan een onderzoek ingesteld. Een inwoner van Vlissingen zou in die straat in een auto hebben gezeten en zou daar zijn aangevallen door een hem bekende man. De Vlissinger wist zich te verweren maar liep hierdoor wel verwondingen op. De ambulance is opgeroepen en heeft het slachtoffer meegenomen naar het ziekenhuis. Daar is hij behandeld aan zijn verwondingen. Hierna mocht het slachtoffer weer naar huis. In de tussentijd is de technische recherche naar de plaats van het incident gekomen en heeft daar onderzoek gedaan in en om de auto waar het slachtoffer in had gezeten. Er zijn verschillende voorwerpen en sporen in beslag genomen voor verder onderzoek. Omdat de verdachte bekend was wisten de agenten naar wie ze moesten zoeken. Ook een hondengeleider was ter plaatse gekomen om een zoekslag te maken. De Officier van Justitie is in kennis gesteld van het voorval en gaf toestemming voor een aanhouding buiten heterdaad. De verdachte, een 34-jarige Vlissinger, is rond 05.45 uur maandagochtend aangetroffen in een woning in de wijk Westrand in Roosendaal. Hij is daar aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zal de man door rechercheurs gehoord worden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 mrt -   23:50  
jubilarissen bij de Domburgse Reddingsbrigade
Domburg - Op 1 oktober 2018 bestaat de Domburgse Reddingsbrigade 45 jaar, tijdens de Algemene Ledenvergadering werd niet alleen stil gestaan bij het jubileum van de reddingsbrigade maar ook bij een aantal jubilarissen. Er werd stilgestaan bij de leden die 5, 12,5, 25 en 40 jaar lid zijn van de vereniging en zij ontvingen een handdoek en, afhankelijk van hun jubileum, een medaille, wandbordje of een glazen standaard. In plaats van uitreiking tijdens de Algemene Ledenvergadering werd er voor één lid een speciale uitzondering gemaakt en ging een delegatie van bestuur en senior leden bij Jesse Kooman, lid vanaf het eerste uur, langs om zijn jubileumgift te overhandigen. Na de Algemene Ledenvergadering trakteerde de vereniging zijn leden op een smakelijke lunch.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 mrt -   11:23  
Ex dringt woning 24-jarige vrouw binnen
Terneuzen - Terneuzen - Een 31-jarige man uit Terneuzen is zondag 18 maart 2018 omstreeks 04.05 uur aangehouden ter zake bedreiging van zijn 24-jarige ex-vriendin, huisvredebreuk en vernielingen aan haar woning. De politie kreeg rond 04.00 uur een melding dat een man een woning was binnen gedrongen en dat hij de bewoonster met de dood bedreigde. Agenten zagen dat de voordeur ontzet was en dat de onderste ruit ingetrapt was. De gang lag bezaaid met glas. Een 31-jarige man werd in de woning op aanwijzing van de bewoonster aangehouden ter zake huisvredebreuk, bedreiging en vernieling. Het slachtoffer deed aangifte. Ze vertelde dat ze enkele maanden geleden de relatie met de verdachte had beëindigd. Hij kon dat niet accepteren. Vannacht ging rond 04.00 uur de bel. Ze wist direct dat het haar ex was en besloot om niet open te doen. Ze hoorde daarop glasgerinkel, de voordeur werd ingetrapt. Ze deed de slaapkamerdeur op slot en belde 112. Hij forceerde daarop die deur. Terwijl hij in de slaapkamer stond arriveerde de politie waarna de indringer werd aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 mrt -   10:24  
Stapper aangehouden na dreigen portiers met bierfles
Middelburg - Middelburg - Een 21-jarige in Middelburg verblijvende man is zondag 18 maart 2018 omstreeks 04.35 uur op de Vlasmarkt aangehouden op de verdenking van bedreiging. Agenten kregen via de horecatelefoon een melding dat twee portiers door een agressieve stapper bedreigd werden met een bierfles. Ze waren op dat moment in de buurt en daarom snel ter plaatse. Zij zagen daar een man in een dreigende houding staan tegenover twee portiers met in zijn handen een bierfles. Ze riepen dat hij de fles los moest laten. Dit weigerde hij. Hierna hebben de dienders de dreiger overmeesterd en aangehouden. Na zijn arrestatie, tijdens het plaatsen in de politieauto vond de arrestant het kennelijk nodig om de agenten te bespugen. Aan het bureau weigerde hij de ademanalyse. Ook hiervoor krijgt hij een proces-verbaal.
Gemaakt door: 112zeeland
za 17 mrt -   11:49  
Zakkenroller aangehouden in Middelburg
Middelburg - Middelburg - De politie heeft mede dankzij een alerte stapper en een portier van een uitgaansgelegenheid op zaterdag 17 maart 2018 omstreeks 03.35 uur een 35-jarige in Budel verblijvende man aangehouden ter zake zakkenrollen. De man had een gestolen mobieltje bij zich en geprobeerd een portemonnee te stelen. Een 19-jarige Middelburger vertelde aan agenten dat hij rond 01.30 uur over de Vlasmarkt liep in de richting van de Markt. Ter hoogte van een pizzeria werd hij aangesproken door een Engels sprekende man. De man kwam dicht bij hem staan en omhelsde hem. Hij voelde dat op dat moment zijn portemonnee bewoog die in zijn rechterkontzak zat. Hij pakte de man vast in een soort van armklem, hij zag dat de portemonnee op de grond viel. Hij pakte zijn beurs en zag dat de dader wegliep. Later die nacht zag hij de dief opnieuw toen die een café binnen ging. Daar werd de bedoelde man in samenwerking met een beveiliger aangetroffen met in zijn kleding twee mobieltjes. Een daarvan, een telefoon van het merk Huawei werd direct herkend door een bezoeker, een 20-jarige Middelburger. Hij kon met de pincode het rechtmatige eigendom van het mobieltje bewijzen. De politie heeft van hem en van de 19-jarige man een aangifte opgenomen. De verdachte is vastgezet.
Gemaakt door: 112zeeland
za 17 mrt -   11:12  
Arrestatieteam houdt gezochte 56-jarige man aan
Hulst - Hulst - Het Arrestatieteam heeft vrijdagavond 16 maart 2018 met toestemming van de officier van justitie op een adres in de gemeente Hulst een 56-jarige man aangehouden. Hij heeft zich namelijk na zijn vrijlating niet gehouden aan de door de rechter opgelegde schorsende voorwaarden. Hij werd daarom gezocht en in het opsporingsregister vermeld. Hij is ingesloten. In afwachting van het Arrestatieteam zagen agenten de gezochte man rijden in een personenauto van het merk BMW. Bij navraag bleek dat de auto voorzien was van in België gestolen kentekenplaten. De auto zelf bleek gestolen te zijn in West Brabant. Bovendien bleek dat het rijbewijs van de man was ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt van heling c.q. diefstal en het rijden zonder geldig rijbewijs.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 mrt -   13:21  
Verkeersruzie loopt uit op mishandeling
Terneuzen - Terneuzen - De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersruzie donderdagmiddag op de Hoofdweg. Een 26-jarige man uit Vlissingen werd daarbij tegen zijn benen geschopt en in zijn gezicht geslagen. Hij hield een verdikte neus aan de mishandeling over. De politie roept de dader op zich te melden en is op zoek naar getuigen van het incident. Het slachtoffer deed aangifte. Hij reed donderdag 15 maart 2018 omstreeks 17.15 uur over de Hoofdweg. Hij kwam vanuit de richting Vogelwaarde en reed in de richting van Terneuzen. Hij zag dat een zwarte Volkswagen Touran kort achter hem reed en aan zijn bumper kleefde. Hij vond dat erg gevaarlijk. De aangever drukte zijn rempedaal in om die automobilist daarvan te doordringen. Hij zag dat die bestuurder hem vervolgends links inhaalde en daarna schuin voor hem stopte, zodat hij er niet langs kon. De automobilist stapte uit en kwam naar hem toegelopen. Hij tikte tegen het raam en trok het linkervoorportier open. Hierna trapte de boze man twee keer tegen de benen van de aangever. Daarna werd het slachtoffer in het gezicht geslagen. Hierna stapte de man weer in en reed weg. Naast hem zat een blonde vrouw. Het ging om een blanke slanke man met wit of weinig haar en circa 40 jaar oud.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 mrt -   09:39  
Noodlottig ongeval op A58
Nieuw- en Sint Joosland - Nieuw- en Sint Joosland - Een 57-jarige man uit Vlissingen is maandagochtend 12 maart om het leven gekomen na een eenzijdig verkeersongeval. Het ongeval vond plaats rond 07.10 uur op de A58 richting Middelburg en de verbindingsweg N57. De auto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en belandde naast een sloot. Voorbijgangers en ambulancemedewerkers verleenden eerste hulp aan de automobilist maar dit mocht helaas niet baten. De bestuurder overleed ter plekke. Verkeersanalisten van de politie hebben op de plaats van het ongeval onderzoek gedaan naar de toedracht . De weg is hiervoor enige tijd afgesloten geweest.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 mrt -   13:43  
46-jarige man aangehouden voor doodsbedreiging
Goes - Goes - Rond 04.10 uur vannacht stonden agenten in de Lombardstraat in Goes te praten met een jongeman die wat vragen had over een voorval dat eerder op de avond had plaatsgevonden. Het was een serieus gesprek, maar kennelijk had een andere man dit niet helemaal in de gaten, want hij kwam zich steeds met het gesprek bemoeien. Deze man was zichtbaar onder invloed van alcohol. Door de agenten is hem meerdere malen vriendelijk gevraagd of hij op een wat grotere afstand wilde gaan staan, omdat zij in gesprek waren. De man bleef echter terugkomen en zich hinderlijk gedragen. De agenten deelden hem mede dat hij, wanneer hij niet zou vertrekken, hij zou worden aangehouden. Toen begon de man de agenten uit te schelden en stak hij zijn middelvinger op naar hen. Hij hield hierbij zijn telefoon gericht op de agenten en scheen met de zaklamp in het gezicht van de agenten. Hierbij gaf de man aan dat hij aan het filmen of fotograferen was. Ondertussen bleef hij de agenten beledigen. Zelfs omstanders spraken schande van het gedrag van de man, maar ook daar had hij geen boodschap aan. Hij bleef maar doorgaan. Toen een van de agenten naar hem toe wilde lopen ging hij er als een haas vandoor. Na een korte achtervolging is de man staande gehouden in de Papagaaistraat. Hij bedreigde een agent die hem meenam naar een politieauto met de dood en ging vervolgens verder met het uitschelden en beledigen van de agenten onder het toeziend oog van uitgaanspubliek.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 mrt -   12:46  
Groepje mannen verstoort uitgaansavond in Goes
Goes - Goes - In de nacht van zaterdag op zondag meldde een van de uitbaters van een café aan de Grote Markt in Goes dat er een groepje stomdronken Poolse mannen door hem uit zijn kroeg gezet was. De mannen zochten constant ruzie en gedroegen zich zeer agressief naar zijn andere klanten. Agenten die post hadden gevat op de Grote Markt zagen het groepje mannen rond sluitingstijd buiten staan. Zij vielen op door hun agressieve gedrag. Een van de mannen haalde plotseling uit met een vuist en gaf een cafébezoeker op een terras een vuistslag. De politiebikers zijn er direct naartoe gefietst om deze man aan te kunnen houden. De man zag de agenten aankomen en rende er vandoor. Tijdens zijn vlucht keek hij even achterom en miste hierdoor een dikke boom die in zijn weg stond. Hij kwam in botsing met de boom en raakte hierdoor in onbalans. Dat was net het juiste moment voor de agenten om hem aan te kunnen houden. Het ging om een 24-jarige Pool. Hij is meegenomen naar het politiebureau. De agenten zijn naar het slachtoffer van de mishandeling gegaan om ter plekke een aangifte op te nemen, maar het slachtoffer wilde geen aangifte doen van de klap. De Poolse man is dus meteen in vrijheid gesteld. Hij kreeg wel een bekeuring voor vechten op straat.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 mrt -   12:01  
Geen rijbewijs en onder invloed van alcohol en drugs
Waarde - Waarde - Surveillerende agenten reden gisteren rond 17.00 uur over de Havenoordseweg in Waarde toen zij een busje zagen rijden. Ze besloten het busje en de bestuurder te controleren. Bij aanspreken van de 30-jarige bestuurder uit de gemeente Reimerswaal bleek al meteen dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Het was al de derde maal dat de man betrapt werd op het rijden zonder geldig rijbewijs, daarom is de auto waarin hij reed in beslag genomen door de agenten. Ook heeft de man een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij gedronken had. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau.
Gemaakt door: 112zeeland
za 10 mrt -   15:16  
Kapellenaar aangereden, automobilist rijdt door
Kapelle - Kapelle - Een 73-jarige man uit Kapelle stak op donderdag 8 maart omstreeks 16.00 uur de Dijkwelseweg in zijn woonplaats over. Halverwege de weg werd hij aangereden door een zwarte BMW, mogelijk uit de 1-serie. De bestuurder van deze auto heeft geen gegevens achtergelaten om eventuele schade te regelen, daarom is de politie op zoek naar hem. Een getuige heeft de gewonde Kapellenaar van straat opgeraapt, geholpen en naar huis gebracht, maar ook hij heeft geen kenteken van de auto genoteerd. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De bestuurder van de BMW is wel even gestopt, heeft gevraagd of het ging, vertelde vervolgens dat hij haast had en weg moest en is toen ook weer weggereden.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 9 mrt -   09:29  
Verkeerscontrole met speekseltest
Vlissingen - Vlissingen - Donderdagavond hielden agenten een verkeerscontrole in Vlissingen in De Willem Ruysstraat. Tientallen bestuurders werden, met hun voertuig, aan een algehele verkeerscontrole onderworpen. Wanneer er een vermoeden van drugsgebruik was, werden de bestuurders hierop getest door middel van een speekseltest. Deze test wordt alleen gedaan als er een aanwijzing is dat er drugs zijn gebruikt door een bestuurder, bijvoorbeeld door rijgedrag, de geur die wordt waargenomen als het portier wordt geopend, gedragskenmerken bij een verkeerscontrole of het wegrijden na het bezoek aan een coffeeshop.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 7 mrt -   15:32  
24-jarige man mishandeld
Goes - Goes - In de nacht van vrijdag 2 maart en zaterdag 3 maart jl. heeft omstreeks 01.40 uur een mishandeling plaatsgevonden in de Singelstraat ter hoogte van de Korte Kerkstraat. Daarbij is een 24-jarige man uit Kapelle gewond geraakt. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij is enige tijd bewusteloos geweest en weet niet meer precies wat er gebeurd is. Wel weet hij te vertellen dat hij kort voordat hij bewusteloos raakte een meisje en één of twee jongen hem tegemoet lopen. Een van de jongens zou hem uitgescholden hebben. Als het slachtoffer weer bij bewustzijn komt heeft hij een hoofdwond en een bloedneus. Hij heeft zich na laten kijken bij de huisartsenpost.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 7 mrt -   10:00  
vreemd geparkerde auto lijd naar inbrekers
Lewedorp - Lewedorp - Tegen middernacht belde een inwoner van Lewedorp naar de politie met de mededeling dat hij een verdachte situatie waarnam in de Haringvlietstraat in zijn woonplaats. Een auto met Pools kenteken stond geparkeerd in een groenstrook. Hij vertrouwde het zaakje niet en vroeg of de politie even poolshoogte kon komen nemen. Agenten kwamen naar de aangegeven plaats en troffen de auto aan. Deze stond op een vreemde manier geparkeerd. De politiemannen hebben de auto klemgezet door ervoor en erachter te parkeren en zijn op zoek gegaan naar de inzittende(n) van de auto. Tijdens hun zoektocht werden ze aangesproken door een getuige die meldde dat hij lichtjes zag schijnen even verderop ter hoogte van de Toldijk, ook sloegen zijn honden aan bij een van de bosjes die hij was gepasseerd. Op de aangewezen plek troffen de politieagenten twee Poolse mannen aan. Op verzoek pakte een van de twee zijn identiteitsbewijs uit de raar geparkeerde auto. De ander kon geen legitimatie laten zien, maar haalde wel een busje pepperspray uit zijn zak. Deze man, een 21-jarige Pool, is aangehouden voor verboden wapenbezit.
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 mrt -   11:40  
Vrouw bijna in auto getrokken
Wissenkerke - Wissenkerke - De recherche onderzoekt een aangifte van een vrouw die op woensdag 21 februari ter hoogte van het Wilhelminaplein door een onbekende man bijna in een auto werd getrokken.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 4 mrt -   00:48  
Bus uitgebrand in westkapelle (video)
Westkapelle - Om half elf zaterdagavond is de brandweer gealarmeerd voor een voertuig brand . Op het europaplein in westkapelle was een bestelbus aan het branden. De brandweer van Koudekerke en Zoutelande zijn opgeroepen om de brand te blussen. De bus stond volledig in de brand. De bus kan als verloren beschouwd worden. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend . Dit dort onderzocht door de politie.