Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
di 30 mei -   09:27  
Vreemd gedrag leidt tot aanhouding
Vlissingen - De politie arresteerde dinsdagochtend 30 mei rond 06.15 uur een 45-jarige man uit Vlissingen op verdenking van inbraak in een schuur. Voorbijgangers zagen op de Bloemenlaan een fietser die een koffer en een kettingzaag uit de bosjes trok. Zij informeerden de politie. Op de hoek van de Bosjeslaan vonden agenten een heggenschaar. Tegelijkertijd kwam een melding binnen van een inbraak in een schuur aan de Hyacintenlaan. Het spoor leidde naar de 45-jarige verdachte. Hij is in zijn woning aangehouden en zit vast voor onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
di 30 mei -   08:53  
Verkeersveiligheid in het geding
Goes - arresteerde dinsdagochtend 30 mei rond 04.30 uur op de Deltaweg een 38-jarige man uit Kortgene, omdat hij de plaats van het ongeval had verlaten. Een voorbijganger, die op de Deltaweg was gestopt omdat een lantaarnpaal over de weg lag, informeerde de politie dat er een onbemande auto met de voorkant in de sloot lag. De politie vermoedde dat een automobilist de middengeleider had geraakt en vermoedelijk daardoor in de slip was geraakt. Tijdens het onderzoek aan de auto verscheen een 27-jarige man uit Kortgene. Hij verklaarde dat hij gereden had, maar de agenten vertrouwden zijn verhaal niet. Ze vertelden hem dat hij aangehouden zou worden, waarna de man verklaarde dat een 38-jarige man uit Kortgene in de auto had gereden en in zijn auto was weggereden. De agenten verzochten hun collega’s om in de omgeving naar het voertuig uit te kijken toen desbetreffende auto slingerend voorbij reed. De politie gaf een stopteken en de bestuurder stopte op de pechstrook van de Deltaweg. Hij werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De verdachte zit vast voor verhoor.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 26 mei -   14:01  
Opnieuw dronken
Vlissingen - Op donderdag 25 mei, net voor middernacht, meldden omwonenden overlast van een dronken man op het Scheldeplein in Vlissingen. Agenten namen poolshoogte en troffen inderdaad een dronken man aan. Het bleek een bekende van de politie te zijn. Deze 42-jarige man had al eerder, vanwege andere overlastsituaties, een gebiedsverbod opgelegd gekregen van de gemeente en was nu dus opnieuw in de fout gegaan. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecel. Daar wordt hij vrijdag gehoord.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 26 mei -   13:58  
Aangehouden na bedreiging
Terneuzen - In de nacht van donderdag op vrijdag is om ongeveer 03.10 uur een 30-jarige man uit Terneuzen aangehouden voor bedreiging. Even tevoren zou hij, na een ruzie, een vrouw uit de gemeente Terneuzen hebben bedreigd met een scherp voorwerp. De Terneuzenaar zit nog vast en zal vrijdag verder gehoord worden over de zaak. De vrouw heeft aangifte gedaan. De verdachte is aangehouden in de Larixstraat in Terneuzen, de bedreiging zou hebben plaatsgevonden in Axel.
Gemaakt door: 112zeeland
do 25 mei -   13:30  
Twee gewonde bij aanrijding IJzendijke
IJzendijke - Rond 13:00 uur vond op de N61 bij IJzendijke een ongeval plaats. Door opstropend verkeer moesten de auto`s al snel langzamer gaan rijden. Door dat een bestuurder dit niet in de gaten hat, reedt deze met volle gang in de voorganger de klap was aanzienlijk . De brandweer moest er aan te pas komen om de personen uit de auto te halen. Er werd geen enkel risico ge nomen. De brandweer heeft het dak van de auto geknipt om de mensen te kunnen bevrijden. Deze zijn ook overgebracht naar het ziekenhuis.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 22 mei -   10:07  
Vrouw op pad met drugs en zelf gefabriceerde slagwapens
Clinge - Een 31-jarige vrouw is aangehouden omdat ze drugs en zelfgemaakte slagwapens in haar auto had liggen. Twee agenten reden zondagnacht 22 mei net na middernacht op de Gentsevaart. Een auto met één kapotte koplamp passeerde hen. Zij zetten de bestuurster daarvan in de Molenstraat aan de kant. De vrouw kon haar rijbewijs niet tonen maar wel haar ID. Om deze te kunnen lezen scheen de agent bij met zijn zaklamp waardoor zijn oog op een stok met schroeven viel. De schroeven zaten door de stok heen en staken aan één kant zo uit, zodat er ernstig letsel mee aan personen kan worden toegebracht. De vrouw dacht dat ze deze wapens mocht bezitten. De verdachte moest uitstappen en haar auto werd verder doorzocht. In het dashboardkastje vonden de agenten amfetamine en cocaïne. Voor de drugs en het wapenbezit werd de bestuurster aangehouden en geboeid in de politieauto gezet. Ze schreeuwde en tierde er op los. Terwijl de agenten verder in haar auto keken, vluchtte de vrouw uit de politiewagen en zette het op een lopen. Eén van de agenten kreeg haar al snel te pakken. Opgeroepen collega’s van de agenten hebben naar het cellencomplex gebracht. De drugs en de wapens zijn in beslag genomen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 21 mei -   10:17  
Feestje loopt uit de hand na meldingen geluidsoverlast
Terneuzen - Om ongeveer 00.45 uur zaterdagavond kwamen meldingen bij de politie binnen van geluidsoverlast in Terneuzen. Ergens in de Roerstraat zou een tuinfeestje aan de gang zijn en buurtbewoners klaagden over het lawaai. Een feestje is leuk, maar als je daarmee overlast voor anderen veroorzaakt, dan zullen er even afspraken gemaakt moeten worden. Agenten gingen naar de Roerstraat om met de feestgangers te gaan praten. In de boeien, aangehouden Dat liep anders dan gehoopt. Op het moment dat de agenten zelf geconstateerd hadden dat de overlastmeldingen gegrond waren, spraken zij een van de feestgangers aan. Deze jongeman trok meteen flink van leer tegen de agenten, eiste te horen wie er gebeld had en stapte vervolgens weer zijn tuin in toen hij de door hem gevraagde informatie niet kreeg. Even later verscheen een man, later bleek dit de vader van eerdergenoemde jongen te zijn, die in eerste instantie de agenten rustig te woord stond. Toen even later zijn zoon en nog een tiental andere mensen zich op een agressieve manier met de zaak gingen bemoeien sloeg de sfeer weer helemaal om. Pogingen van de moeder om de zaak te sussen liepen op niets uit. De twee agenten voelden zich in het nauw gedreven en hebben assistentie van hun collega’s gevraagd.
Gemaakt door: 112zeeland
za 20 mei -   14:01  
Verdachte aangehouden voor ‘ammoniakincident’
Middelburg - Donderdagavond om ongeveer 22.45 uur meldde een ongeruste inwoner van Middelburg bij de politie dat hij op het Vlissings Bolwerk een man zag lopen met een pijl en boog. Agenten zijn direct naar de plek gegaan die de getuige had doorgegeven en troffen daar een 22-jarige Middelburger met, inderdaad, een pijl en boog. Politieagent met portofoon Hoewel in de boog geen pees zat en de pijlen die hij bij zich had geen scherpe punten hadden, was de situatie toch aanleiding om de jongeman aan te houden voor het verstoren van de openbare orde. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en is daar gehoord. Ook is door agenten een getuigenverklaring van de geschrokken melder opgenomen. Voor wat betreft de melding aan het Vlissings Bolwerk is de man in vrijheid gesteld na het afleggen van een verklaring. Een proces-verbaal wordt opgemaakt tegen hem.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 17 mei -   14:58  
Aanhouding na huiselijk geweld
Kerkwerve - De politie arresteerde woensdag 17 mei rond 01.00 uur een 41-jarige man uit Rotterdam, omdat hij vernielingen had gepleegd aan de woning van zijn ex-vriendin. De meldkamer ontving een eerste melding tegen 23.00 uur. Er zou sprake zijn van een mogelijke mishandeling in de woning. Agenten konden toen niets constateren. Na middernacht kreeg de meldkamer opnieuw een melding. Er was onenigheid en er zouden ruiten gesneuveld zijn. Een ruit naast de keuken was ingeslagen en de verdachte had snijwonden. De bewoonster en een kind waren uit de woning gevlucht. De politie arresteerde de verdachte. Hij is voor verhoor ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
di 16 mei -   13:37  
Schutter’ waterpistool met bijtende vloeistof
Middelburg - Een onbekende jongeman heeft op maandagmiddag 15 mei 2017 mensen met een waterpistool in de ogen gespoten met vermoedelijk ammoniak. Dit gebeurde bij de Albert Heijn aan de Pottenbakkerssingel.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 15 mei -   14:51  
Haren vrouw afgeknipt
Colijnsplaat - De politie zoekt getuigen van een incident waarbij de paardenstaart van een jonge vrouw werd afgeknipt op 6 mei van dit jaar. Haar ex-partner is aangehouden als verdachte. Het 22-jarige slachtoffer uit Colijnsplaat werd op 6 mei rond 11.00 uur op de Ribesstraat in haar woonplaats door haar ex in een bestelbus getrokken. Hij zou de bestelbus in een parkeervak hebben gezet en knipte vervolgens haar paardenstaart af. Het slachtoffer zag kans om uit het voertuig te ontsnappen. Bij het wegrijden uit het parkeervak, botste de bestelbus tegen twee geparkeerde auto’s. De eigenaren hiervan zijn inmiddels bekend bij ons. Op 14 mei werd in Vlissingen de 22-jarige verdachte uit Goes aangehouden. Hij zit vast voor verder onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 14 mei -   12:20  
Toiletjuffrouw mishandeld door feestganger
Vlissingen - Een toiletjuffrouw (32) is tijdens haar werk mishandeld en bedreigd door een bezoeker (22) van het feest. De verdachte werd aangehouden. De man sloeg en trapte de vrouw die zaterdagnacht 14 mei werkte als toiletdame tijdens een feest aan het Weijevlietplein. Getuigen liepen naar agenten die op straat surveilleerden toen het feest rond 01.00 uur ten einde liep en vertelden hen over de mishandeling. De agenten spraken het slachtoffer dat net naar huis wilde gaan aan en hoorden haar verhaal. Zij zou zijn mishandeld en bedreigd door de man. De verdachte zou nog binnen zijn. Een getuige hielp de man aan te wijzen. De verdachte kwam naar buiten lopen en nam meteen de benen. Agenten zetten een achtervolging in en kregen de agressor te pakken. Hij is aangehouden voor mishandeling en bedreiging en ingesloten op het politiebureau voor verhoor.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 14 mei -   10:13  
Nepagenten aangehouden
Terneuzen - De politie zoekt meer mensen die onterecht staande zijn gehouden door een Belgisch tweetal dat zich uitgaf voor agent. Zaterdagavond 13 mei lieten de twee nepagenten een fietser stoppen op de Churchillaan. Deze alerte melder hielp de heren te ontmaskeren. Politieagent met portofoon Een fietser die het niet vertrouwde dat hij aan de kant werd gezet door twee mannen (18 en 20) met een legitimatiebewijs van de Belgische politie tipte de meldkamer. Agenten schoten rond 20.15 uur te hulp. De twee hadden ook andere politiespullen bij zich, waaronder een zaklamp en een set oortjes. Na stevige ondervraging kwamen daar nog vanuit hun auto een nepvuurwapen, een steekwapen, een blauw zwaailicht en andere politiespullen bij. De auto en alle andere goederen zijn in beslag genomen. De heren zijn ingesloten voor verhoor. Eerder deze week is een andere fietser ook aan de kant gezet door nepagenten. Mogelijk betreft het hier dezelfde nepagenten. De politie vraagt daarom andere personen die iets soortgelijks meemaakten zich te melden.
Gemaakt door: 112zeeland
za 13 mei -   12:30  
Kroegbezoeker steelt geld uit kassa
Goes - Een 33-jarige klant van een café aan de Grote Markt stal vrijdag 12 mei geld uit de kassa. Hij is buiten heterdaad in zijn huis aangehouden. De man bezocht rond 17.15 uur het café. Toen de medewerker even naar achter verdween, deed hij een greep in de kassalade. De dief ging er vandoor met het geld. Hij werd echter herkend en buiten heterdaad aangehouden in zijn huis in Wolphaartsdijk. De politie is een onderzoek gestart.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 12 mei -   11:11  
Man gewond na huiselijk geweld
Sas-van-Gent - Een 43-jarige man is gewond geraakt toen hij een ruit insloeg. De man kwam verhaal halen bij zijn ex-vrouw. Rond 21.30 uur op donderdagavond 11 mei kwamen agenten aan op het adres. Daar zat de man buiten op de stoep en was gewond aan zijn arm. Hij had zich verwond aan een ijzeren hek bij het huis en daarna nog een keer met het inslaan van een ruit. De verdachte is aangehouden voor vernieling. Hij is voor insluiting door een arts behandeld aan zijn
Gemaakt door: 112zeeland
do 11 mei -   12:00  
Gewapende overval op supermarkt Sas van Gent
Sas van Gent - Donderdagmorgen omstreeks 08.00 uur werd een filiaal van supermarktketen Lidl, aan de Tramstraat in Sas van Gent, door twee mannen overvallen. Even voor 08.00 uur verrasten zij een chauffeur die de winkel bevoorraadde en bedreigden hem met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man is gedwongen naar binnen te gaan in de winkel waar ook andere personeelsleden aanwezig waren. Zowel de chauffeur als een van de personeelsleden hebben een klap gehad van een van de daders. Hierdoor hebben zijn minimale verwondingen opgelopen. Toen alle personeelsleden binnen in het pand waren zijn ze vastgebonden door de twee overvallers. Dit gebeurde nog steeds onder bedreiging van het vuurwapen. Een van de personeelsleden is gedwongen een geldbedrag uit de kluis te halen. De hoogte van het geldbedrag is niet bekend. Dit hebben de daders meegenomen. Na de overval zijn de twee onbekende mannen gevlucht via een brandgangetje achter de Lidl. Vermoedelijk zijn ze in de richting van het Schulpenpad in Sas van Gent gelopen. Daar in de buurt stond vermoedelijk een vluchtauto klaar. Op dit moment heeft de politie de twee daders nog niet te pakken.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 10 mei -   16:23  
Aanhouding voor vuurwapenbezit
Breskens - Vanmorgen is een 39-jarige man aangehouden nadat in zijn woning een automatisch vuurwapen, een hagelgeweer en diverse soorten munitie is gevonden. Nadat bij de politie informatie is binnengekomen dat de verdachte mogelijk vuurwapens in zijn woning heeft liggen, wordt er door de officier van justitie een machtiging afgegeven voor een doorzoeking. Na de vondst van de wapens en munitie is de bewoner aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Hij zit nog vast.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 8 mei -   14:19  
Aanhoudingen drugs
Vlissingen - De politie arresteerde donderdag 4 mei rond in een woning aan de Scheldestraat drie personen op verdenking van drugs. De politie bezat informatie dat er mogelijk drugs in het pand aanwezig was. Donderdagochtend deed de politie een inval en arresteerde drie personen. Een 29-jarige vrouw uit Vlissingen, een 32-jarige man uit Vlissingen en een 36-jarige man uit Vlaardingen. In de woning vond de politie onder meer een tiental XTC tabletten, 100 gripzakjes en ongeveer 50 gram amfetamine. Na verhoor zijn de verdachte weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 8 mei -   11:17  
Aanhouding na belediging
Middelburg - Agenten arresteerden zondagochtend rond 04.30 uur een 27-jarige man uit Middelburg, omdat hij de politie beledigde. Bij zijn aanhouding pleegde hij verzet. om streeks 04.30 reden agenten op de Klarinetweg in een industriegebied van Middelburg. De politie hield daar toezicht. Die ochtend zagen ze dat een personenauto opvallend rijgedrag vertoonde en zij wilden het voertuig en de inzittenden controleren. De bestuurder toonde zijn ID-bewijs, maar de 27-jarige bijrijder die wegliep weigerde in eerste instantie zijn identiteitsbewijs te tonen, wat een overtreding van de Wet op de identificatieplicht is. Uiteindelijk toonde hij zijn rijbewijs, maar hij uitte ook beledigingen. Daarvoor is hij aangehouden waarbij hij zich verzette. Na verhoor is hij ’s middags weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 mei -   19:14  
Dronken bestuurder rijdt spook in tunnel
Driewegen - Een 23-jarige man uit Ninove (B) is zondagnacht 7 mei aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. De automobilist reed spook in Westerscheldetunnel. Rond 04.55 uur kregen agenten de melding dat er een spookrijder reed in de oostbuis van de Westerscheldetunnel. De auto zou terug rijden in de richting van Zeeuw-Vlaanderen. De agenten troffen de auto en inzittenden aan bij een tolpoortje. De ademtest gaf aan dat de man teveel gedronken had. Hij is aangehouden en meegenomen naar een politiebureau voor een alcoholtest (uitslag 505 ug/l).
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 mei -   11:12  
Dronken automobilist veroorzaakt schade
Middelburg - Een 61-jarige man uit Heinkenszand is zaterdagmiddag 6 mei betrapt op het rijden onder invloed. Agenten kregen rond 16.05 uur de melding dat er iemand dronken achter het stuur zou zitten en richting het centrum van Middelburg reed. Een getuige zag dat het auto meerdere malen stilviel en vervolgens ineens op de Turfkaai achteruit reed. Daarbij werd de auto van de getuige geraakt en liep schade op. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau voor een adamanalysetest. Hieruit bleek dat de man te veel had gedronken ( 1175 ug/l). Ook was het rijbewijs van de man verlopen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 6 mei -   11:50  
Indringer uit woning gehaald
Middelburg - Een 26-jarige man uit Vlissingen is vanochtend, zaterdag 6 mei, uit een woning aan de Penninghoeksingel in Middelburg gehaald. agenten kregen rond 05.20 uur de melding dat er een ruit werd ingegooid. In de woning troffen de agenten de man aan. Hij verbleef onrechtmatig in de woning en had vernielingen aangericht. De verdachte bedreigde agenten met een mes. Agenten zijn met een politiehond de woning ingegaan en hebben de man aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.
Gemaakt door: 112zeeland
za 6 mei -   11:33  
EHBO-medewerker mishandeld in Vlissingen
Vlissingen - Rond 19.00 uur werd bij een festival aan de Koningsweg een EHBO-medewerker mishandeld. Een 50-jarige man kwam naar de hulpverlener toegelopen en sloeg hem in zijn gezicht. Twee beveiligers hebben de man aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte was vermoedelijk onder invloed van alcohol. Hij is ingesloten voor verhoor. De hulpverlener deed aangifte van de mishandeling. Agenten namen getuigenverklaringen op. Nog drie personen zijn aangehouden omdat zij betrokken waren bij enkele vechtpartijen. Bij een 23-jarige man uit Westkapelle werd harddrugs gevonden. De andere aanhoudingen waren voor overtreding van de APV, belediging van agenten en openbare dronkenschap.
Gemaakt door: Krukeltje
vr 5 mei -   19:55  
Auto tegen boom Sloeweg Noord N254 Ritthem
Ritthem - Vanmiddag rond 17.20 raakte een auto van de Sloeweg Noord N254 te Ritthem af, bij HM 28,4. Twee brandweervoertuigen, twee ambulances en een traumaheli gingen met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 5 mei -   09:30  
Inbreker in café opgepakt
Terneuzen - Een 44-jarige man is vrijdag 5 mei gearresteerd omdat hij in een café zou hebben ingebroken. Agenten kregen rond 05.10 uur een melding van een inbraak in een horecagelegenheid aan de Baandijk. Bij het pand zagen zij een man naar een bestelauto lopen. De man probeerde te vluchten en de agent heeft pepperspray gebruikt om hem aan te houden. Het is nog niet duidelijk of er iets is buit gemaakt. In de omgeving is nog tevergeefs gezocht naar een tweede inbreker.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 3 mei -   11:26  
Agent krijgt kopstoot
Vlissingen - Dinsdagochtend is een 39-jarige man uit Vlissingen op de Oostsouburgseweg aangehouden nadat hij tijdens een controle zich niet wilde identificeren en een agent een kopstoot heeft gegeven. Omstreeks 08.40 uur houden surveillerende agenten een bestuurder van een personenauto staande voor een verkeerscontrole. Als aan de man wordt gevraagd om zijn rijbewijs te tonen weigert deze en loopt een eindje weg van de agenten. Herhaaldelijke verzoeken om zich te legitimeren maken de man steeds kwader.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 1 mei -   10:45  
Dronken bestuurder rijdt in op rotonde
Goes - Een 31-jarige man uit Hansweert is zondagavond 30 april aangehouden omdat hij met zijn auto op een rotonde was ingereden en vervolgens de plek van het ongeval had verlaten. Omstanders waarschuwen rond 22.50 uur de politie dat een auto op de rotonde op het Admiraalsplein was gereden. Agenten gingen er naar toe en zagen dat er een verkeersbord omver was gereden. De omstanders wisten te vertellen dat de twee inzittenden naar een pinautomaat waren gelopen. De agenten troffen de twee mannen daar aan. Ze zijn beide meegenomen naar het bureau voor verhoor. Uit het onderzoek bleek dat de 31-jarige man de bestuurder was. Hij had te veel gedronken (745 ug/l) en is niet in bezit van een rijbewijs. Na verhoor mocht hij naar huis. Het dossier wordt ingezonden naar het Openbaar Ministerie.
Gemaakt door: Krukeltje
za 29 apr -   23:37  
Brand in schuurtje Oude Kraaijertsedijk sHeer Arendskerke
sHeer Arendskerke - Vanavond rond 22.10 was brand in een schuurtje aan de Oude Kraaijertsedijk in sHeer Arendskerke. Er werden 3 tankautospuiten, 2 waterwagens en een hoogwerker met spoed opgeroepen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 26 apr -   09:00  
Onbekende bestuurder laat puinhoop achter
Arnemuiden - Woensdagochtend tegen 02.00 uur schudde een onbekende automobilist in de Spoorstraat de buurt wakker door een aanrijding. Er was forse schade aan de auto en de airbags waren afgegaan. Er was een harde klap te horen en bewoners meldden het ongeval bij de politie. Er zat niemand meer in de auto. Agenten vonden lege en volle flesjes bier in en rond de auto en zagen dat een onbekende bestuurder in de Spoorstraat meerdere grijze afvalcontainers omver had gereden, waardoor het huisvuil over straat lag. Ook raakte de auto een lantarenpaal waarvan de lamp op de grond was gevallen. De auto raakte de stoep voor het tot stilstand kwam. Het rechtervoorwiel van het voertuig stond schuin in de kast en de aandrijfas en draagarm waren afgebroken. De politie stelde met de politiehond nog een buurtonderzoek in, maar er werd niemand gevonden. De eigenaar van de auto verbleef in het buitenland en werd op de hoogte gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
di 25 apr -   16:58  
Nieuwe wijkagent in Goes aan de slag
Goes - Op maandag 8 mei a.s. gaat Marinus Prins, als waarnemend wijkagent aan de slag in de wijken Goes-West, Goes-Centrum, 's Heer-Arendskerke en 's Heer-Hendrikskinderen. Prins gaat Joanne Kodde waarnemen, die als leer- en ervaringsplaats tijdelijk aan de slag gaat in Bergen op Zoom als expert wijkagent.
Gemaakt door: 112zeeland
di 25 apr -   14:18  
niet schuldig aan dodelijk ongeval wielrenner
Wilhelminadorp - De politie heeft het onderzoek naar de oorzaak van het noodlottig ongeval zondagmiddag jl. op de parallelweg van de Deltaweg (N256) tussen een automobilist en een wielrenner afgerond. Uit de verklaringen van de betrokkenen en het forensisch sporenonderzoek is gebleken dat het slachtoffer op de grond viel tijdens een uitwijkmanoeuvre in de fietsgroep. Toen de man op de grond lag, kwam vanuit de tegenovergestelde richting juist een personenauto. Gebleken is dat deze niet te snel en uiterst rechts reed. Hij kon een botsing met de wielrenner niet meer voorkomen. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Volgens de politie is de bestuurder van de personenauto op geen enkele wijze schuldig aan het ernstige ongeval.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 24 apr -   14:02  
HALT-straf voor brandstichters
Bruinisse - Drie 15-jarige jongens uit Bruinisse hebben 22 april een HALT-straf opgelegd gekregen voor een brandstichting. Ze zouden een container aan de Dreef in brand hebben gestoken. De politie en brandweer werden op 19 februari gealarmeerd voor een brand in Bruinisse. De brandweer wist de brand snel te blussen. De politie deed onderzoek en kwam uit bij de drie jongens. Ze hebben zich moeten melden en via HALT een straf opgelegd gekregen. De container liep door de brand geen schade op.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 23 apr -   20:24  
Pony vast met hoef in Oost-Souburg
Oost-Souburg - Even voor 20:00 uur is de brandweer opgeroepen om hulp te verlenen aan een dier in nood. Aan gekomen bij de carolingenbaan in Oost-Souburg. Blijkt er een pony vast te zitten met zijn hoef. De brandweer heeft met behulp van een spreiden het wildrooster verder ge spreid. Zo dat de hoef er uit kon . De pony was zeer rustig zo dat ze na het bevrijden de hoef konden koelen. Na een paar minuten kon de pony al weer op staan.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 23 apr -   17:38  
Drietal betrapt met ondermaatse zeebaars en meer actie
Borssele - Zaterdag zijn aan de Westerschelde bij de kerncentrale drie vissers betrapt op het vangen van ondermaatse vis. De drie mannen hadden de zeebaars na het vangen niet direct terug in het water gezet. Ze hadden 3,5 kilogram zeebaars, namelijk 26 vissen, gevangen en voor de agenten verborgen. Het drietal wordt later uitgenodigd om een verklaring af te leggen, omdat proces-verbaal tegen hen wordt opgemaakt. De vis is in beslag genomen en naar de vogel- en zoogdieropvang De Mikke in Middelburg gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 23 apr -   17:38  
Inbreker op heterdaad aangehouden
Vlissingen - Zondagmorgen vroeg is bij een woning aan de Menno van Coehoorngracht een man aangehouden. De politiemeldkamer kreeg rond 02.20 uur een melding van de bewoner van een woning aan de Menno van Coehoorngracht dat vermoedelijk werd ingebroken. Enkele politie-eenheden gingen met spoed naar de woning. Agenten zagen een man uit de achtertuin van een woning komen. Hij werd aangehouden. In de tuin werd een breekijzer gevonden. De deuren van de woning waren geprobeerd open te breken. De 43-jarige inwoner uit Vlissingen werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar hij werd ingesloten. Zondag wordt hij verhoord.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 23 apr -   17:36  
Man met vuurwapen aangehouden in België
Kapelle - Zaterdagmiddag is een man in Antwerpen op de N101 bij de afslag Ossendrecht-Zandvliet aangehouden voor een bedreiging met een vuurwapen, diezelfde middag aan de Handelsweg in Kapelle. De politiemeldkamer kreeg rond 14.40 uur een melding van een zakelijk conflict bij een bedrijf aan de Handelsweg. Hierbij had een man met een pistool gedreigd en was met een bestelbus met aanhangwagen weggereden. De melder reed achter de man aan en gaf steeds de positie aan de meldkamer door. De rit voerde via de Grensweg in Rilland naar België. Drie Nederlandse politie-eenheden reden die richting op. Op de N101 werd de bestuurder aan de kant gezet en aangehouden. Hierbij werd voor de veiligheid van de agenten gebruik gemaakt van een benaderingstechniek voor gevaarlijke verdachten. Het bleek te gaan om een 48-jarige man uit Hoogerheide. Omdat de man in België werd aangehouden, werd hij overgedragen aan de Belgische politie. De Nederlandse politie is een onderzoek gestart naar de bedreiging. Zo is onder andere van het slachtoffer een aangifte opgenomen. Verder wordt door een rechtshulpverzoek aan de Belgische autoriteiten om uitlevering van de man gevraagd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 23 apr -   17:34  
Autovernieler op heterdaad aangehouden
Vlissingen - Zondagmorgen vroeg werd op Westerzicht een man aangehouden, omdat hij auto's aan het vernielen was. Rond middernacht kreeg de politiemeldkamer een melding dat een man op Westerzicht de ruit van een auto insloeg. Vermoedelijk waren meer auto's vernield. Een agent reed in deze wijk en zocht onmiddellijk naar de dader. Hij zag een man juist bij een auto vandaan lopen met nog een steen in zijn hand. Hij stapte op een fiets en reed weg. De man werd aangehouden. Het bleek te gaan om een 22-jarige inwoner uit Vlissingen. Hij werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en ingesloten. De man bekende gelijk een reeks aan vernielingen. Ook zei hij dat hij eind maart een reeks van vernielingen aan auto's had gepleegd. Uit een eerste onderzoek blijkt dat afgelopen nacht op het Marnixplein de ruiten van zeker zes auto's zijn vernield. Verder hebben agenten al aangiften opgenomen van een vernieling aan de Oosterbaan en aan Westerzicht. Bent u ook gedupeerden en heeft u nog geen aangifte gedaan? Dan kunt u daarvoor bellen met 0900-8844.
Gemaakt door: Krukeltje
zo 23 apr -   13:53  
Wielrenner overleden na botsing met auto Katseveerweg Wilhelminadorp
Wilhelminadorp - Vanmiddag rond 12:50 vond er een botsing plaats tussen een grote groep wielrenners en een auto op de Katseveerweg in Wilhelminadorp. Twee ambulances, twee brandweervoertuigen een de traumaheli ging met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
za 22 apr -   16:40  
Dronken bestuurder maakt amok bij tolpoort
Borssele - Vrijdagavond veroorzaakte een dronken bestuurder problemen aan de zuidzijde van de Westerscheldetunnel. Rond 22.00 uur meldde zich een automobilist bij een tolpoort, terwijl hij geen geld bij zich had. Toen hij noch contant noch met een bankpas kon betalen, werd hem gevraagd achteruit te rijden. De bestuurder werd boos en reed achteruit tegen een paal. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd. Uit een blaastest bleek dat de 32-jarige autobestuurder uit Zaamslag vermoedelijk teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau in Goes werd een uitgebreide ademanalyse uitgevoerd. Hij blies 400 ug/l. Van de man werd een verklaring opgenomen. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 21 apr -   16:13  
Twee inzittenden bestelbus naar ziekenhuis vervoerd
Burgh-Haamstede - Vrijdagmorgen werden op de Recreatieverdeelweg bij een ongeval twee inzittenden van een bestelbus uit de auto geslingerd. Het ongeluk gebeurde rond 10.45 uur. De bestuurder van de bestelbus reed richting Renesse en raakte de macht over het stuur kwijt. De auto belandde hard tegen de slootkant, waarna deze over de kop sloeg en de inzittenden uit de auto werden geslingerd. In de auto zaten een 18-jarige inwoner uit Renesse en een 21-jarige man uit Drunen. De Renessenaar is met een ambulance naar het ziekenhuis in Goes vervoerd. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis weer verlaten. De man uit Drunen werd met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Hij was aanspreekbaar. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval en maakt een proces-verbaal op.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 21 apr -   15:30  
Ambulance botst op personenauto
Sint Jansteen - Vrijdagmorgen ontstond op de Burgemeester IJsebaertstraat een aanrijding tussen een ambulance en een personenauto. Het ongeluk gebeurde rond 11.10 uur. De bestuurder van de ambulance reed over de Oude Drijdijck richting de sportvelden. Op de kruising met de Burgemeester IJsebaertstraat verleende de ambulancebestuurder geen voorrang aan de 66-jarige bestuurder van een auto uit Hulst, die over de Prins Hendrikstraat kwam aanrijden. De auto botsten op elkaar. Er raakte niemand gewond.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 21 apr -   10:05  
Overstekend dier veroorzaakt ravage op A58
Arnemuiden - Donderdagavond ontstond op de A58 tussen de afrit en de oprit bij Arnemuiden een ongeval, waarbij vijf auto's en een motor betrokken waren. Het ongeval in de richting van Vlissingen ontstond rond 22.40 uur. De bestuurster van een personenauto week voor een dier, welke de rijbaan overstak, uit. Hierdoor botste zij tegen de vangrail en kwam op de linker rijstrook tot stilstand. Twee andere personenauto's en een motorrijder botsten daarna op elkaar. Ook liepen nog twee andere personenauto schade op door brokstukken van de aanrijding. De bestuurster van de eerste personenauto werd door medewerkers van de ambulancedienst onderzocht, ze bleek geen letsel te hebben. Ook de bestuurder van de motorfiets werd onderzocht, ook hij had geen letsel. Alle bestuurders werden preventief onderworpen aan een blaastest. De resultaten hiervan waren prima.
Gemaakt door: 112zeeland
do 20 apr -   15:03  
Pinpasdief meldt zich
Kamperland - Op dinsdag 24 januari 2017 wordt, tussen 23.00 en 23.30 uur, een woning aan de Knotwilgendreef in Kamperland bezocht door een insluiper. Uit een handtas neemt de dader een portemonnee mee. In de portemonnee zit een pinpas. Met die pinpas wordt uren later, het is dan de ochtend van woensdag 25 januari 2017, een pintransactie gedaan bij de geldautomaat aan de Ruiterplaatweg in het dorp. Ook wordt een fiets gestolen. Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht heeft een 31-jarige man uit Den Haag zich woensdag 19 april bij de politie gemeld. De man heeft een bekennende verklaring afgelegd en is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 20 apr -   10:44  
Man aangehouden, drugs in beslag genomen
Vlissingen - In een woning in de wijk Het Fort is een 33-jarige Vlissinger aangehouden. Bij de doorzoeking van zijn huis vond de politie verschillende soorten drugs. Agenten vielen op woensdag 19 april rond 12.00 uur de woning binnen. Onder leiding van de rechter-commissaris werd de woning doorzocht. In het pand bleken verschillende soorten harddrugs te liggen. Deze zijn door de politie in beslag genomen. De bewoner is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
di 18 apr -   17:00  
update onderzoek naar dode man en vrouwin Koudekerke
Koudekerke - Politie en justitie hebben vastgesteld dat de man op de Verlengde Dishoekseweg eerst de vrouw met een pistool heeft doodgeschoten en daarna zichzelf met datzelfde vuurwapen van het leven heeft beroofd. Het politieonderzoek is afgerond. Er is een groot forensisch sporenonderzoek uitgevoerd. De sporen zijn daarna bestudeerd. Ook zijn vele getuigen gehoord en heeft er onderzoek in de woning van de slachtoffers plaatsgevonden. Zaterdag jl. zijn er secties op de lichamen verricht. Dat alles heeft bij de officier van justitie en de agenten de overtuiging opgeleverd van een levensdelict dat zich in de relationele sfeer heeft afgespeeld. Politie en justitie hebben het onderzoek vandaag afgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
di 18 apr -   12:34  
reeks benzinediefstallen in Axel
Axel - Maandag jl. kreeg de politie diverse meldingen van autobezitters uit de omgeving van de Stationsstraat en de Nieuwendijk dat geprobeerd was benzine uit auto's te stellen. Er is nog niemand aangehouden. Agenten zijn polshoogte wezen nemen en constateerden dat zeker bij tien auto's de klepjes waren geopend of zelfs geforceerd. De agenten hebben zoveel mogelijk autobezitters geïnformeerd en gevraagd om aangifte te doen. De politie is een onderzoek gestart naar deze reeks diefstallen en pogingen tot diefstallen. Zeker vijf benadeelden hebben reeds aangifte gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
di 18 apr -   08:46  
Vrouw rijdt drie keer tegen dezelfde auto aan
Clinge - Omstreeks 20.30 uur maandagavond meldde een getuige dat, na een cafébezoek, een vrouw die ‘extreem veel gedronken had’ in haar auto was gestapt tot drie keer toe tegen dezelfde personenauto was aangereden. Haar sleutel was afgepakt door omstanders. Of de politie wilde komen, want ze achtte zichzelf nog steeds in staat om naar huis te rijden. Agenten zijn naar de Tiberghienweg in Clinge gereden en troffen een beschadigde personenauto, wat cafébezoekers en de vrouw die even tevoren in haar auto was weggereden. De agenten lieten de vrouw een blaastest doen. Hieruit bleek dat ze gedronken had. Uit de ademanalyse die ze even later op het politiebureau moest doen kwam dat ze ruim vier keer teveel alcohol had genuttigd. Het rijbewijs van de 60-jarige vrouw uit Sint Niklaas is afgenomen. De Officier van Justitie bepaalt later wanneer zij het document weer terug krijgt.
Gemaakt door: 112zeeland
di 18 apr -   00:02  
Auto brand in Middelburg
Middelburg - Rond 23:38 uur werd de brandweer giebelt boor een brand aan de meanderlaan in Middelburg. In de meanderlaan stond een auto in de brand. De brandweer was snel bij de brand. En kon vorkomen dat de naast geparkeerde auto`s vlam vaten. De auto is totaal uit ge brand. Na enkele minuten was de brand gedoofd. Wat de toedracht is van de brand is nog niet bekend. De brand is nog in onderzoek. update De brand was tegen middernacht geblust. Er was flink wat volk op de been om de brand, die ook nog oversloeg naar een tweede personenauto, te bekijken. Van de eigenaar van de eerste auto is een aangifte opgenomen omdat er een vermoeden is van brandstichting. Van de eigenaar van de tweede auto moet nog een aangifte worden opgenomen. Beide auto’s zijn weggesleept door een takelbedrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 17 apr -   14:05  
Tankstation beschadigd na aanrijding
Terneuzen - Maandagochtend omstreeks 08.50 uur is een 57-jarige man uit Terneuzen aangehouden omdat hij een aanrijding met een personenauto en met een tankstation had veroorzaakt op de Guido Gezellestraat. kennelijk is de man, nadat hij door een aanrijding met een andere personenauto in aanraking kwam, doorgeschoten tegen het tankstation waardoor er flinke schade ontstond aan het gebouw. De bestuurster van de betrokken personenauto heeft aangifte gedaan tegen de verdachte. Ook de eigenaar van het tankstation heeft aangifte gedaan. Er is niemand gewond geraakt. De winkel bij het tankstation was nog niet geopend. De auto van de 57-jarige man is in beslag genomen. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd. De Officier van Justitie bepaalt later wanneer de man zijn rijbewijs terugkrijgt. De man is aangemeld voor een educatieve maatregel.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 17 apr -   11:18  
(update)Identiteiten echtpaar definitief vastgesteld
Koudekerke/Middelburg - Politie en justitie hebben definitief vastgesteld dat de slachtoffers van het geweldsincident op donderdag jl. aan de Verlengde Dishoekseweg de 43-jarige man en zijn 39-jarige vrouw uit Middelburg zijn. Deze constatering is gedaan aan de hand van het uitgebreide forensische onderzoek; de sectie, welke zaterdag zijn uitgevoerd en de zogenaamde confrontaties, die zondag met bekenden van de slachtoffers hebben plaatsgevonden.
Gemaakt door: 112zeeland
za 15 apr -   09:19  
Man overvallen in zijn woning
Oud-Vossemeer - Een alleenstaande oudere man is overvallen in zijn woning. Twee mannen drongen zijn woning binnen en bonden hem vast. Ze zijn met wat persoonlijke spullen weer verdwenen. Op zaterdag 15 april 2017 om 5.05 uur kwam de melding binnen bij het Operationeel Centrum van een bewoner van de Molenstraat. Een geschrokken man vertelde dat hij was overvallen in zijn woning. Politie-eenheden spoedden zich naar de woning en troffen daar een oudere alleenstaande man. Hij verklaarde dat er plotseling twee mannen naast zijn bed stonden. Ze bonden hem vast op een stoel en doorzochten zijn woning. Daarna zijn ze weer vertrokken. Het slachtoffer kon zich zelf bevrijden en de politie bellen. De overvallers zijn er met een geringe buit, alleen wat persoonlijke spullen, vandoor gegaan.
Gemaakt door: Krukeltje
vr 14 apr -   23:57  
Traumaheli naar Monnetstede in Goes
Goes - Vanavond rond 18.55 vond er een incident plaats in een huis aan de Monnetstede in Goes. Twee ambulances, een rapid responder, een traumaheli en diverse politievoertuigen gingen met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 14 apr -   19:37  
Doop nieuwe reddingsboot
Ouwerkerk - Op 14 april 2017 is de nieuwe reddingsboot van de reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland officieel in gebruik genomen en heeft de reddingsboot zijn naam gekregen. De boot is twee weken geleden opgeleverd door De Wolf Maritime Safety uit Yerseke en zal met name gebruikt worden tijdens evenementen op en rond de Zeeuwse wateren om zo de veiligheid tijdens deze evenementen te waarborgen. De nieuwe boot is een RIB (rigid inflatable boat) van het merk Zodiac Milpro, type Srr-530. Dit is een boot met een lengte van 5,30 meter voorzien van een 70 PK Yamaha buitenboordmotor. Dit type boot is uitstekend geschikt voor het reddingsbrigade werk. Er is rekening gehouden met een, voor evenementenbewaking, standaard bemanning van drie personen welke de beschikking hebben over een dubbele buddy-seat. Daarnaast is de boot uitgerust met een kaartplotter, communicatie apparatuur, dieptemeter, navigatieverlichting en radarreflector om zo te voldoen aan alle wettelijke eisen in het werkgebied. Een nieuwe reddingsboot voor de reddingsbrigade, een boot waarmee de reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland klaar is voor de toekomst. De nieuwe boot vervangt de oude reddingsboot, de Jan B. De Jan B is verloren gegaan tijdens een ongeval op de Noordzee vorig jaar tijdens een bewaking van een zwemevenement voor de kust van Walcheren. De Jan B was vernoemd naar bestuurslid en penningmeester Jan Berrevoets. Hij was jaren lang de drijvende kracht achter de reddingsbrigade totdat hij in 1998 tijdens de havendag Zierikzee tijdens het uitvoeren van reddingsbrigadewerk overleed. De Jan B wordt nu vervangen door een nieuwe boot. De reddingsbrigade schuift als het ware een generatie door. Een nieuwe generatie, een nieuw vervolg, een nieuwe naam. Een naam waarbij nog steeds wordt herdacht maar waarbij ook naar voren wordt gekeken. Er breekt een nieuw tij aan voor de reddingsbrigade, een nieuw begin, een nieuwe boot, een nieuwe start. Er is gezocht naar een naam waarbij wordt herinnerd en herdacht. Zo blijven de leden van de reddingsbrigade denken aan mensen die niet meer onder ons zijn maar veel hebben betekend voor de vereniging en waar in het leven de vereniging een grote rol heeft gespeeld zoals bij Jan Berrevoets en Erik Bokelaar. De nieuwe naam van de boot is: --- Eb ---- Volgens de Dikke van Dale: eb ': 1- afnemend getij 2- laagwater -De fase van het getij waarbij het zeewater daalt, het wordt laag water -Laagste waterstand binnen de schommelingen door de astronomische getijden Pagina 2 van 2 Eb staat naast het getij ook voor de eerste letters van Erik Bokelaar. Erik is ongeveer 20 jaar lid geweest van de reddingsbrigade, Erik heeft lang bij ons gezwommen en Erik had eigenlijk twee passies te weten voetbal (Feyenoord) en reddingsbrigade. Erik was ziek, zijn lichaam takelde langzaam maar zeker af door een stofwisselingsziekte. Erik heeft lang kunnen zwemmen bij de reddingsbrigade. Hoe ouder Erik werd, hoe meer hulp Erik nodig had. Zo zijn er veel (oud)leden geweest die samen met Erik hebben gezwommen. Alleen ging dit niet meer, maar met wat hulp, extra toezicht en inzet kon Erik toch zijn baantjes zwemmen. Erik is 27 jaar geworden, hij overleed op 4 november 2010. De ouders van Erik, Piet en Elly, zijn nog steeds nauw betrokken bij de reddingsbrigade, waar de vereniging heel dankbaar voor is. Zo herinneren wij mooie mensen, maar kijken wij ook vooruit. Het bestuur hoopt op deze manier het verleden, heden en de toekomst samen te brengen in de naam van de reddingsboot. Eb, als in het getij en als in Erik Bokelaar. De reddingsbrigade is niet alleen buiten actief. In het zwembad leidt de reddingsbrigade leden op voor de diploma’s reddingszwemmen. Hier worden de leden klaargestoomd voor het werk buiten. De laatste examens van dit zwemseizoen zijn vorige week afgelegd met een hoog slagingspercentage. Bijna alle leden zijn tijdens de examens geslaagd voor de diploma’s reddingszwemmen. De Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland draait volledig op vrijwilligers. Het is voor iedereen in het bezit van een zwemdiploma mogelijk om lid te worden. Voor alle leeftijden zijn er opleidingen te volgen binnen de vereniging zelfs al vanaf het moment dat het “a-diploma”net is gehaald. Er wordt iedere vrijdag gezwommen in het zwembad van Zierikzee aan de Lange Blokweg. De eerste lessen beginnen vanaf 19:00 uur (met uitzondering van de schoolvakanties basisschool). De Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland is aangesloten bij Reddingsbrigades Nederland (voorheen K.N.B.R.D.), overkoepelende organisatie van ruim 180 reddingsbrigades in Nederland, met meer dan 5.000 vrijwilligers. De brigade is voor een groot gedeelte afhankelijk van de steun van donateurs en sponsoring.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 14 apr -   19:35  
update onderzoek naar dode man en vrouwin Koudekerke
Koudekerke/Middelburg - Geweldsincident echtpaar in relationele sfeer Openbaar Ministerie en politie vermoeden dat de oorzaak van het ernstige geweldsincident, waarbij donderdagmorgen een man en een vrouw dood werden gevonden aan de Verlengde Dishoekseweg, in de relationele sfeer gezocht moet worden. Zij maken deze voorlopige balans op uit de onderzoeksresultaten, zoals deze nu bekend zijn. Waarschijnlijk heeft het echtpaar elkaar woensdag ontmoet en zijn zij naar de Verlengde Dishoekseweg gegaan. Hierbij zijn zij door geweld om het leven gekomen. Wat zich precies heeft afgespeeld, moet uit het verloop van het onderzoek nog blijken. Politie en jeugdhulpverleningsinstanties hebben donderdag onmiddellijk op het adres van de slachtoffers de vijf kinderen opgevangen. Familierechercheurs en een medewerker van Intervence ondersteunen de kinderen vanaf dat moment. De burgemeesters van Veere en Middelburg zijn meteen donderdagmiddag bij elkaar gekomen om samen met politie en justitie het geweldsincident te bespreken. Een belangrijk thema hierbij was de zorg voor de kinderen van het echtpaar. Vrijdagmorgen hebben vertegenwoordigers van de gemeente Middelburg, justitie en politie, samen met diverse medewerkers van hulpverleningsinstanties de situatie nader overlegd. Burgemeester Bergmann heeft zich nadrukkelijk laten informeren welke maatregelen voor de kinderen zijn getroffen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 14 apr -   13:26  
update Slachtoffers geweldsincident uit Middelburg
Koudekerke/Middelburg - De politie vermoedt dat de slachtoffers, die donderdagmorgen aan de Verlengde Dishoekseweg dood zijn aangetroffen, een echtpaar uit Middelburg is. Koudekerke Die identiteiten zullen waarschijnlijk zaterdag definitief kunnen worden vastgesteld. Maar de onderzoeksresultaten laten zien dat het vermoedelijk gaat om een 43-jarige man en 39-jarige vrouw uit Middelburg. Forensische medewerkers zijn tot vrijdagmorgen rond 2.30 uur bezig geweest met een sporenonderzoek. Rond 22.30 uur zijn de lichamen geborgen en naar een mortuarium gebracht. Zaterdag worden nog secties verricht en vindt de verdere identificatie plaats. Vermoedelijk kunnen daarna de definitieve identiteiten van de slachtoffers worden vastgesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 14 apr -   12:01  
Inbreker komt niet ver
Middelburg - Agenten hebben vrijdag 14 april rond 5.40 uur een 15-jarige inbreker zonder vaste woon opgepakt. Hij zou bij een pand Achter de Houttuinen hebben ingebroken. Agenten kregen kort na de inbraak een melding dat er werd ingebroken bij een winkelpand. Ze waren snel ter plaatse en kregen de vermoedelijke dader al snel in het vizier. Ondanks aanroepen weigerde de verdachte, die te voet was, te stoppen. Uiteindelijk werd de knul aan ’t Zanddorp aangetroffen. Hij probeerde zich in een tuin te verschuilen. Maar een van de dienders ontdekte hem. Daarop is hij aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Het is nog niet duidelijk of er iets is buit gemaakt tijdens de inbraak.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 apr -   19:59  
update onderzoek naar dode man en vrouw
Koudekerke - De twee slachtoffers, die donderdagmorgen in een bosperceel aan de Verlengde Dishoekseweg zijn aangetroffen, zijn vermoedelijk inwoners uit Middelburg. De politie is bezig met een groot onderzoek naar de doodsoorzaak van het duo en hun definitieve identiteit. Forensische medewerkers zijn al de hele dag bezig met een sporenonderzoek. Dit onderzoek duurt nog zeker tot middernacht. Zodra dit forensische onderzoek het toelaat, worden de lichamen naar een mortuarium gebracht. Nadien zullen nog secties worden verricht. Tijdens het politieonderzoek rees het vermoeden dat de man en de vrouw afkomstig zijn uit Middelburg. Tijdens het verloop van het onderzoek zal definitief moeten worden vastgesteld of dit vermoeden juist is.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 apr -   10:09  
Dode man en vrouw aangetroffen in Koudekerke
Koudekerke - In een bosperceel aan de Verlengde Dishoekseweg in Koudekerke zijn vanmorgen twee doden aangetroffen. Rond 09.30 uur deed een wandelaar zijn lugubere ontdekking. Hij belde meteen de politie. Agenten zijn ter plaatse gekomen en stelden een onderzoek in. De twee dode personen betreffen een man en een vrouw. Zij zijn door geweld om het leven gekomen. Om het onderzoek secuur te kunnen doen is de omgeving afgezet. Door de agenten ter plaatse is assistentie gevraagd van de politiehelikopter. Die vliegt boven het gebied waar de twee overledenen zijn aangetroffen. (Wanneer er meer informatie is over deze zaak wordt dit bericht aangevuld.)
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 apr -   10:02  
Zes tips na aandacht voor insluiping Kamperland
Kamperland - Na de media-aandacht begin deze week, voor de insluiping in de woning aan de Knotwilgendreef in Kamperland van 24 januari jongstleden, en de uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht dinsdagavond en woensdagmiddag, zijn zes tips binnengekomen bij de politie. Alle tips worden onderzocht, maar de recherche kan nu al zeggen dat er mooie informatie is binnengekomen waar de teamleden zeker meer mee kunnen. De zaak is nog niet afgerond, maar er is goede hoop dat dit, na deze hulp van het publiek, wel gaat lukken.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 apr -   09:58  
Getuigen gezocht van aanrijding Middelburg
Middelburg - We zoeken getuigen van een aanrijding die heeft plaatsgevonden op de Koningsbrug in Middelburg op dinsdag 11 april omstreeks 12.50 uur. Een 28-jarige man fietste over de Koningsbrug toen een automobilist hem inhaalde en vervolgens de Houtkaai op reed. De 28-jarige man werd door de inhaalmanoeuvre van de automobilist tegen de trottoirband aangedrukt en kon nog net voorkomen dat hij viel. Zijn kleding en fiets raakten wel beschadigd door het voorval. Toen de fietser kenbaar maakte dat er wat was voorgevallen, keek de automobilist hem wel aan, maar reed vervolgens toch gewoon door de Houtkaai op.
Gemaakt door: 112zeeland
di 11 apr -   00:08  
Politie rolt brandgevaarlijke hennepkwekerij op
Biggekerke - De politie trof maandagmorgen in een woning aan de Schuitvlotstraat een hennepkwekerij aan. De politie kwam de kwekerij rond 10.00 uur op het spoor na een onderzoek. De plantage bestond uit ruim vierhonderd hennepplanten. Er werd niemand gearresteerd. De bewoner zal nog verhoord worden. Er werd ook illegaal stroom afgetapt. Een medewerker van elektriciteitsbedrijf Enduris stelde vast dat op een gevaarlijke manier buitenom de meter stroom werd afgenomen. Nadat de stroom was uitgeschakeld, heeft de politie in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten vernietigd. Enduris zal nog aangifte doen vanwege de diefstal van de stroom.
Gemaakt door: 112zeeland
di 11 apr -   00:05  
Auto in de sloot
Vogelwaarde - Een 31-jarige bestuursters raakte maandag 10 april rond 09.00 uur in haar woonplaats twee bomen op de Drie Gezusterdijk waarna de auto in de sloot belandde. De vrouw reed uit richting van de Bossestraat over de Drie Gezusterdijk. De bumper van de auto raakte door onbekende oorzaken aan de linkerkant een boom waarna de auto verder de berm inreed en vervolgens enkele meters verder een volgende boom rechts raakte. Daarna gleed de auto met de achterkant de sloot in. De hulpdiensten schoten te hulp, maar uiteindelijk kon de bestuurster zelf uit de wagen klimmen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 10 apr -   01:24  
22 junior redders geslaagd voor examen
Domburg - Na een seizoen lang trainen werden afgelopen zaterdag 8 april de examens zwemmend redden van de Domburgse Reddingsbrigade afgenomen. In totaal 23 kandidaten in de leeftijd van 7 tot 19 jaar deden examen voor de diploma's uit de Junior Redder, Zwemmend Redder en Life Saver diplomalijn. Op één na werden alle junioren beloond met hun welverdiende diploma. De diploma's kennen een opbouw in eisen waarbij de diploma's van de basislijn Junior Redder zich spelenderwijs richten op zelfredzaamheid en elementair zwemmen. De hogere diploma's Zwemmend Redder en Life Saver richten zich meer op de conditionele aspecten zoals tijdzwemmen en het redden van drenkelingen in fictieve ongevalssituaties. Daarbij speelt het letten op elkaars veiligheid en het alarmeren van de hulpdiensten een belangrijke rol bij de opleiding.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 9 apr -   16:35  
Man bedreigt agenten na arrestatie
Vlissingen - Zaterdagochtend is een 30-jarige Vlissinger op de Verkuijl Quakkelaarstraat aangehouden vanwege diverse verkeersovertredingen en grove beledigingen en ernstige bedreigingen richting agenten. Voor de ogen van surveillerende agenten die op een kruising voor het rode stoplicht wachten, rijdt de verdachte zonder helm op zijn brommer met hoge snelheid de kruising over. Vanwege dit rijgedrag gaan de agenten achter de brommer aan. Zodra de bestuurder signaleert dat de agenten hem ‘op de hielen’ zitten, verhoogt hij zijn snelheid en negeert het gegeven stopteken.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 9 apr -   15:33  
Dronken man valt in slaap op vluchtstrook
Bergen op Zoom - Afgelopen nacht is een 36-jarige man uit Sint Annaland op de vluchtstrook van de Randweg Oost (A4) uit zijn auto gehaald. Hij bleek gedronken te hebben. Net na middernacht waarschuwt een voorbijganger de politie dat er een personenauto met pech op de vluchtstrook staat. Er zou een lekke band verwisseld worden zonder gevarenverlichting. Als opgeroepen agenten gaan kijken zien zij een man in de auto liggen die kennelijk zijn roes aan het uitslapen is. Allerlei goederen uit de kofferbak liggen uitgestald op de vluchtstrook. Nadat hij is gewekt wordt hij meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Dan blijkt dat de man meer dan drie maal de toegestane limiet heeft overschreden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 apr -   15:02  
Motorrijder overleden na noodlottig ongeval
Nieuw- en Sint Joosland - Vanmorgen is een 57-jarige motorrijder uit de gemeente Noord-Beveland na een noodlottig ongeval om het leven gekomen op de Weizichtweg. Het slachtoffer is samen met nog andere motorrijders op pad om een wielerwedstrijd in de buurt te begeleiden. Omstreeks 11.00 uur komt de man door onbekende reden met zijn motor ten val en schuift over het wegdek onder een tegemoetkomende auto. Deze heeft nog geprobeerd om het slachtoffer te ontwijken, maar kon een botsing niet meer voorkomen. Het slachtoffer is ter plekke aan zijn verwondingen overleden. Verkeers Ongevallen Analisten hebben onderzoek gedaan naar de oorzaak van dit ongeval. De uitkomst ervan is nog niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 apr -   11:42  
Vier kilo hennep aangetroffen in kofferbak
Nieuwdorp - Vrijdagmiddag zijn twee mannen uit Utrecht op de Molendijk aangehouden nadat in hun voertuig vier kilo hennep is gevonden. Omstreeks 16.35 uur stuiten surveillanten op de Deltaweg net voor de Zeelandbrug op een verdacht voertuig. Nadat deze enige tijd onopvallend is gevolgd, krijgt de bestuurder op de N62 ter hoogte van de afslag Heinkenszand een volgteken van de agenten. Op de Molendijk bij Nieuwdorp wordt het voertuig aan de kant van de weg gezet voor een controle. In het voertuig zitten twee mannen van 26 - en 28 jaar uit Utrecht. Terwijl één van de agenten de papieren controleert, inspecteert zijn collega het voertuig. In de kofferbak ontdekt deze een afgedekte tas waaruit een penetrante henneplucht komt. Er blijkt vier kilo hennep in te zitten. Beide mannen worden vervolgens voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Tijdens de fouillering komen nog een aanzienlijk geldbedrag en een bolletje hasj tevoorschijn. De drugs, geld, auto en navigatieapparatuur zijn in beslag genomen. De mannen wilden geen verklaring afleggen en zijn inmiddels in verzekering gesteld.
Gemaakt door: Krukeltje
ma 3 apr -   22:15  
Brand in vrachtwagen A58 Kapelle
Kapelle - Vanavond rond 17.45 liep een rem aan van een gasflessenwagen op de A58 bij Kapelle, Hm 143,3. Door de brand in de vrachtwagen onstond er een file waarin 3 auto's tegen elkaar reden, waarbij 1 gewonde viel.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 2 apr -   09:58  
Duo flipt bij ontdekking winkeldiefstal
Goes - Zaterdagmiddag zijn in een winkel aan de Van Doornestraat twee vrouwen aangehouden. De politiemeldkamer kreeg rond 16.30 uur een melding van een winkeldiefstal. In de winkel werden twee vrouwen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het duo werd bij de ontdekking van de winkeldiefstal agressief. Een van hen gooide een plastic fles met vloeibare ontkalkingsmiddel, welke op een kassière kwam. De medewerkster liep hierbij brandwonden op. Ze is in de winkel door medewerkers van de ambulancedienst onderzocht en voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer mocht na verzorging het ziekenhuis verlaten. Ze deed aangifte van de mishandeling. De aangehouden vrouwen zijn 32 en 38 jaar oud en afkomstig uit Goes. Ze zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en ingesloten. Ze zijn zaterdagavond verhoord.
Gemaakt door: 112zeeland
za 1 apr -   14:02  
Man aangehouden voor tanken zonder te betalen
Middelburg - Vrijdagmiddag werd op de Statenlaan een man aangehouden, omdat hij de benzine niet betaald had bij een benzinestation aan de Laan der Verenigde Naties. De politiemeldkamer kreeg rond 16.30 uur een melding van het tanken zonder te betalen. Onmiddellijk werd het signalement van de auto verspreid. Agenten zagen op de kruising van de Schroeweg met de Statenlaan de personenauto rijden. De auto werd op de Statenlaan aan de kant gezet en de bestuurder werd aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Rotterdam. Hij werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en ingesloten. Vrijdagavond werd hij verhoord. Naast het feit aan de Laan der Verenigde Naties, bekende de bestuurder dit jaar soortgelijke zaken te hebben gepleegd op maandagavond 20 februari en maandagmiddag 6 maart, beiden bij een benzinestation langs de snelweg A58 ter hoogte van Waarde. Zaterdagmorgen kreeg de man te horen dat hij voorlopig vast blijft zitten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 1 apr -   13:54  
Politie onderzoekt verwondingen paard
Hoek - Zaterdagmorgen werd in een stal aan de Langeweg een verwond paard aangetroffen. Het incident werd rond 11.00 uur ontdekt. Politie en dierenarts zijn ter plaatse geweest. De dierenarts heeft het dier aan diens verwondingen behandeld. Vermoedelijk is het paard door een onbekende opzettelijk verwond. Weet u meer over het verwonde paard? De politie stelt een onderzoek in en zoekt mensen, die meer over dit incident weten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 1 apr -   12:33  
Drie jongens aangehouden voor inbraak
Oost-Souburg - Vrijdagavond werd ingebroken in een gymzaal aan de Jan de Priesterstraat. De politiemeldkamer kreeg rond 21.40 uur van een alerte getuige een melding dat drie jongens aan het inbreken waren in de gymzaal. Diverse politie-eenheden gingen naar de omgeving van de Jan de Priesterstraat. Bij de deur van de gymzaal werd een eerste jongen aangehouden. Het bleek te gaan om een 16-jarige inwoner uit Oost-Souburg. Op datzelfde moment kwam een tweede jongen in beeld. Hij rende uit de voordeur en werd ook aangehouden. Dit bleek een 17-jarige jongen, eveneens uit Oost-Souburg. Het onderzoek leidde vervolgens naar een derde verdachte, namelijk een 16-jarige plaatsgenoot van de anderen. Hij werd rond 22.30 uur in zijn woning aangehouden. Het drietal is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar ze zijn ingesloten. Ze worden zaterdag verhoord. Er wordt nog onderzocht of en wat er is buitgemaakt.
Gemaakt door: Krukeltje
vr 31 mrt -   20:50  
Mariniers oefenen in Vlissingse Haven
Vlissingen - Er was zoveel reclame voor het oefenen van de mariniers in de Haven van Vlissingen gemaakt, dat Krukeltje wel iets van het geheime programma wilde zien.
Gemaakt door: 112zeeland
do 30 mrt -   09:45  
Gebiedsverbod overschreden
Vlissingen - Sinds enige tijd zijn de gemeente Vlissingen en de politie hard aan het werk om de overlastgevende personen uit het centrum van de stad te weren. Door bewoners werd steen en been geklaagd over overlast door bijvoorbeeld drugshandel en openbare dronkenschap. Om die overlast een halt toe te roepen wordt er o.a. gewerkt met gebiedsverboden. Die worden op last van de burgemeester uitgereikt aan notoire overlastveroorzakers. Woensdag aan het eind van de middag overschreed een van de betrokkenen zijn gebiedsverbod. Hij werd door de BOA’s van de gemeente Vlissingen staandegehouden. Zij vroegen de politie hen te assisteren, de Vlissinger van 42 jaar oud moest worden aangehouden. De man is rond 17.45 uur door de politie overgebracht naar een politiecel. Daar is hij gehoord over zijn overtreding. Nadat hij een verklaring had afgelegd kon hij weer huiswaarts keren. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
do 30 mrt -   08:06  
Vermoedelijke insluipers aangehouden
Oost-Souburg - In de vroege donderdagmorgen, omstreeks 04.45 uur, werd een bewoner van een woning aan de Burchtstraat in Oost-Souburg wakker. Hij kwam in de woonkamer en ontdekte dat er een insluiping was geweest. Meerdere goederen uit zijn woning waren weggenomen door onbekenden. Hij belde direct de politie om de diefstal door te geven en agenten zijn gaan zoeken naar de dader(s). Ook een hondengeleider werd ingeschakeld om mee te zoeken. De agenten troffen drie jonge mannen aan bij het station in Oost-Souburg. Een van hen maakte aanstalten om weg te lopen toen hij de agenten zag. De politiemedewerkers besloten daarom een gesprekje aan te knopen met de drie, mede om hen te controleren. Bij de jonge mannen werden goederen aangetroffen die hoogstwaarschijnlijk afkomstig waren uit de woning waar zojuist was ingebroken. De drie zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Het gaat om twee mannen van 20 uit Den Haag en een van 19 uit Oost-Souburg. Ze zitten vast en worden donderdag gehoord over hun betrokkenheid bij de zaak.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 29 mrt -   17:12  
Water loopt huizen binnen in Goes
Goes - Om 15:30 uur is er een flinke wateroverlast ontstaan in de 's Heer Hendrikskinderenstraat in Goes. Door werkzaamheden in de straat is de waterleiding gesprongen. In een aantal huizen is het water naar binnen ge lopen. De brandweer heeft het water uit de woningen gepompt na dat de hooft leiding was dicht gedaan. De gemeente Goes meldt dat de 's Heer Hendrikskinderenstraat tot zeker vrijdagochtend blijft afgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 29 mrt -   16:44  
Vijf aanhoudingen tijdens drugsoverlastactie
Vlissingen - Gisterenmiddag zijn tijdens een actie van het politieteam Walcheren vier personen in Papegaaienburg aangehouden op verdenking van het verkopen en kopen van drugs. De actie is een vervolg op drugsoverlastmeldingen. Een 19-jarige Vlissinger wordt in deze zaak als drugsverkoper aangemerkt. Drie andere personen, een 40-jarige vrouw uit Vlissingen en twee 19-jarige jongens uit Portugal, worden ervan verdacht dat zij drugs hebben gekocht van de handelaar. Aan het eind van de middag is een huiszoeking gedaan in de woning van de handelaar. Daar is een hoeveelheid drugs en geld aangetroffen. Een in de woning aanwezig vrouw (41) is eveneens aangehouden. Het pand is door de gemeente voor drie maanden afgesloten. Alle verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Na verhoor mochten de vermoedelijke kopers weer naar huis. De Portugeese jongens blijkens niets met de zaak te maken te hebben. Bij de vrouw wordt wel drugs aangetroffen. De 19-jarige handelaar en de 41-jarige vrouw zijn inmiddels voorgeleid en zitten nog vast.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 29 mrt -   14:47  
Supermarkten Zeeuws-Vlaanderen doelwit inbrekers
Philippine, Oostburg, Sluis, Kapellebrug en Sluiskil - Afgelopen zeven dagen hebben supermarkten in Philippine, Oostburg, Sluis, Kapellebrug en Sluiskil bezoek gehad van inbrekers. De politie is een onderzoek gestart. De reeks inbraken is begonnen op donderdag 23 maart jl. Toen hebben dieven zichzelf rond middernacht toegang verschaft in een supermarkt aan de Waterpoortstraat in Philippine. Vervolgens is op 25 maart jl. rond 22.20 uur ingebroken bij een supermarkt aan de Torenweidelaan in Oostburg. Zondag 26 maart jl. is het weer raak. Toen heeft een supermarkt aan de Sint Annastraat in Sluis rond 22.47 uur een bezoek gehad van het dievengilde. Hetzelfde weekend zijn dieven ook een vishandel aan de Industrieweg binnengedrongen. Daar is alleen braakschade geconstateerd; er is geen buit meegenomen. Op dinsdag 27 maart jl. rond 04.28 uur wordt het casino in de Sint Annastraat in Sluis binnengedrongen. Ook hier is geen buit meegenomen. De reeks wordt afgesloten met nog twee inbraken op woensdag 28 maart jl.: één rond 22.48 uur bij een supermarkt aan het Kerkplein in Sluiskil en rond 23.30 uur bij een supermarkt aan de Gentsevaart in Kapellebrug.
Gemaakt door: 112zeeland
di 28 mrt -   17:52  
Nieuwe impuls voor cold case uit 1994
Sluis - Met de opgraving van een lichaam uit een NN-graf (een graf van een onbekend gebleven persoon) op de begraafplaats aan de Hoogstraat in Sluis hoopt het Cold Case team van Politie Zeeland-West-Brabant een nieuwe impuls te krijgen voor de oplossing van een misdrijf dat gepleegd werd in 1994. Destijds werd door een wandelaar in het Zwin, bij Retranchement, een lichaam aangetroffen dat in stukken was gehakt. Na onderzoek bleek dat niet het hele lichaam was gevonden, daarom is in de dagen na de vondst nogmaals gezocht naar resten. Die werden ook aangetroffen. Uitgebreid onderzoek wees toen uit dat het lichaam toebehoorde aan een vrouw en dat zij door een misdrijf om het leven was gekomen. Destijds waren de forensische technieken nog niet zo ver dat bijvoorbeeld ook een identiteit achterhaald kon worden. Tegenwoordig is dat een andere zaak. Daarom is besloten, na verlof van de burgemeester van Sluis, om het lichaam op te graven en verder te onderzoeken, in de hoop dat er door nieuwe DNA-technieken ook een identiteit aan het lichaam gegeven kan worden. Op die manier kan de familie van deze gemiste/vermiste vrouw in kennis gesteld worden van wat er met haar gebeurd kan zijn. Met deze nieuwe technieken zijn ook meer mogelijkheden in een eventuele oplossing van deze zaak.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 26 mrt -   12:01  
Inbraak in bouwmarkt Heinkenszand
Heinkenszand - In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam er rond 02.30 uur een alarmmelding binnen van een bouwmarkt aan de Schouwersweg in Heinkenszand. In het pand zou worden ingebroken. Direct zijn meerdere surveillance-eenheden van de politie naar het bedrijf toegereden. Helaas troffen zij geen inbrekers meer aan, maar ontdekten inderdaad dat er was ingebroken. Vermoedelijk heeft/hebben de dader(s) een toegangshek geforceerd om het terrein op te komen. Daarna is ingebroken in de winkel. Onder andere elektrisch gereedschap is weggenomen, maar er is ook een boel schade doordat er glazen vitrines zijn vernield. Door het team Forensische Opsporing is een sporenonderzoek in en om het pand gedaan. Agenten hebben een aangifte van de benadeelde opgenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 25 mrt -   10:00  
Slingerend op de motor
Zierikzee - Om ongeveer 23.50 uur op vrijdagavond zagen surveillerende agenten in Zierikzee een motor rijden tussen de Nieuwe Koolweg en de Weg naar de Val. De motor reed ‘slingerend’ en daarom besloten de agenten hem te controleren. Net voor de rotonde konden de agenten de motor laten stoppen. De bestuurder, een man van 56 uit Bruinisse, moest een blaastest afleggen. Uit die test bleek dat hij teveel had gedronken, daarom is de man met de agenten meegegaan naar het bureau, zodat hij een ademanalyse kon doen. Op het bureau bleek dat de man ruim twee keer zoveel had gedronken dan wettelijk is toegestaan. Ook bleek uit onderzoek dat de man helemaal geen motorrijbewijs had. Zijn B-rijbewijs bleek al in 2008 ongeldig te zijn verklaard. Tegen de man uit Bruinisse wordt voor twee feiten een proces-verbaal opgemaakt; voor het rijden onder invloed en voor het rijden zonder geldig rijbewijs.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 24 mrt -   13:03  
Door het lint
Eede - Omstreeks 05.15 uur op vrijdagmorgen kwam er een melding binnen van een buurtbewoner dat er een inwoner van de Mgr. De Backerestraat in Eede volledig door het lint ging. Agenten zijn ter plaatse gegaan en belden aan bij de betreffende woning. Door de bewoner werd in eerste instantie niet opengedaan. Hij was via de gesloten deur de agenten aan het uitschelden en bedreigen. Een ogenblik later ging de deur toch open en kwam de man met gebalde vuisten op de agenten af. Die hebben pepperspray gebruikt om de agressieve man te kunnen aanhouden. Meteen hierop gaf de verdachte een van de agenten een vuistslag in het gezicht. De betreffende agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. De 43-jarige verdachte is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zal hij later worden gehoord.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 24 mrt -   12:01  
Harddrugs aangetroffen bij controle auto
Nieuwerkerk - Donderdagavond omstreeks 19.45 uur controleerden politieagenten een personenauto op de N59 ter hoogte van Nieuwerkerk. De bestuurder vertoonde opvallend rijgedrag, dus de agenten besloten hem aan de kant te zetten en te controleren. In eerste instantie was de controle gericht op het naleven van de Wegenverkeerswet, maar toen de agenten inbrekerswerktuig aantroffen in de auto, werd de auto doorzocht op basis van het wetboek van strafrecht. Voor de aangetroffen inbrekerswerktuigen had de man een plausibele verklaring, maar voor de zakjes harddrugs (in totaal ongeveer 12 gram amfetaminen) die de agenten vonden, werd de man aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecel en heeft daar een verklaring afgelegd. Een paar uur later kon de man weer naar huis. De 45-jarige man uit Nieuwerkerk mag zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.
Gemaakt door: Krukeltje
do 23 mrt -   20:39  
Zeer grote brand GRIP3 Oostambachtweg Kapelle
Kapelle - Vanmiddag rond 16.39 kwam de 1e melding dat er een buitenbrandje was bij een fruitteeltbedrijf aan de Oostambachtweg in Kapelle. De TAS 4742 van Kapelle rukte als eerste uit met iets later een waterwagen. De brand is begonnen buiten in een paar fruitkisten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 22 mrt -   20:59  
Politie rolt hennepkwekerij op
Oost-Souburg - De politie trof woensdagmiddag in een bedrijfspand aan de Kanaalstraat een hennepkwekerij aan. De politie kwam de kwekerij op het spoor na enkele tips. De plantage werd rond 14.30 uur ontdekt en bestond uit drie kweekruimten. Ongeveer vierhonderd hennepplanten bleken zojuist te zijn geknipt. Er werd ruim twintig kilogram aan hennepplanten aangetroffen. Er werd niemand gearresteerd. Ook bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Nadat de stroom was uitgeschakeld, heeft de politie in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de henneptoppen in beslag genomen. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Het elektriciteitsbedrijf zal nog aangifte doen vanwege de diefstal van de stroom.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 22 mrt -   10:33  
Overlastgever moet nog straf uitzitten
Goes - Een 42-jarige man uit Den Haag is dinsdagmiddag 21 maart aangehouden omdat hij voor overlast zorgde in het centrum van Goes. De man was onder invloed van alcohol en bedelde. Agenten kregen rond 15.30 uur meerdere meldingen dat de man overlast veroorzaakte in de Korte Kerkstraat. De man die duidelijk dronken was, sprak mensen aan en vroeg om geld. Agenten hebben de man eerst verzocht om weg te gaan maar later is hij toch aangehouden voor openbare dronkenschap en bedelen. Op het politiebureau bleek dat de man nog een straf van 14 dagen uit moest zitten. Hij is ingesloten in een cel.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 mrt -   16:51  
Getuigen bedrijfsinbraak gezocht
Goes - Het afgelopen weekend, tussen vrijdagavond 17 maart en maandagochtend 20 maart , is ingebroken in een bedrijfspand aan de Volkerstraat. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. De inbreker(s) is vermoedelijk via de achterzijde het bedrijfspand binnengekomen en heeft de buit waaronder diverse gereedschappen in een aantal blauwe afvalcontainers meegenomen. Mogelijk hebben getuigen de afgelopen dagen iets verdachts gezien bij het bedrijfspand. Getuigen kunnen zich via 0900 – 8844 melden. U kunt meldingen ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000) of via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 mrt -   15:59  
Controle op motorcrossen in havengebied
Vlissingen-Oost - Motoragenten en medewerkers van het Haventeam hebben zaterdag en zondag controles gehouden in het havengebied. De controles worden gehouden naar aanleiding van meldingen van Zeeland Seaports dat er motorcrossers illegaal in het havengebied rijden. Tijdens een controle is een quadrijder bekeurd voor het rijden op een bedrijventerrein dat verboden is voor onbevoegden. Bij een volgende overtreding wordt zijn quad in beslag genomen. Een man kreeg een waarschuwing omdat hij zijn zoontje liet crossen. Enkele crossmotor- en quadrijders die de agenten in het vizier kregen, verlieten het havengebied met hoge snelheden. Twee automobilisten kregen een boete voor te hard rijden.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 mrt -   09:54  
Man mishandelt in Middelburg
middelburg - Man mishandelt en slaat ruiten in - Een 46-jarige man uit Middelburg is zondagavond 19 maart aangehouden omdat hij een man zou hebben bedreigd en mishandeld. Ook sloeg de man ruiten in. Rond 17.20 uur kregen agenten een melding van een conflict in de Oosterscheldestraat. Daar aan gekomen verklaarde de aangever dat de man naar hem toe was gekomen en hem bedreigde met een stuk hout. Er ontstond een handgemeen en het slachtoffer kreeg een klap tegen zijn gezicht met het stuk hout. Hij liep hierbij licht letsel op. Vervolgens heeft de verdachte met een hakbijl enkele ruiten van de auto en de voordeur van de benadeelde ingeslagen en is er vandoor gegaan. Agenten hielden hem in de omgeving aan en hebben hem overgebracht naar een cel voor verhoor. Het slachtoffer deed aangifte.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 mrt -   11:37  
Man rijdt op gestolen scooter
Terneuzen - Agenten hebben aan de Rubensstraat een 18-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats aan gehouden. Hij wordt verdacht van diefstal dan wel heling van een scooter. Agenten zagen de scooter met een andere bestuurder op zaterdag 18 maart rond 13.50 uur uur op de Nieuwstraat. De jongen probeerde tot twee keer toe een wheelie te maken. Daarop besloten ze hem staande te houden. Voordat dit lukte stapte de man af in een steegje gelegen aan de Nieuwstraat en de verdachte reed weg op het voertuig. Agenten controleerden het tweetal dat in het steegje was achtergebleven.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 mrt -   10:34  
Cafetaria in Sint-Maartensdijk overvallen
Sint-Maartensdijk - Een cafetaria aan de Haven is zaterdag 18 maart rond 21.00 uur overvallen. De dader ging er vandoor met de dagopbrengst. De politie werd kort na de overval gealarmeerd. Een man zou de cafetaria hebben overvallen en er vervolgens te voet vandoor zijn gegaan. Agenten begonnen in de omgeving direct een zoektocht naar de dader. Van hem ontbreekt tot op heden ieder spoor. De recherche onderzoekt de zaak. Tijdens de overval raakte niemand gewond.
Gemaakt door: Krukeltje
za 18 mrt -   14:45  
Aanrijding 2 auto's Vierwegen Kapelle
Kapelle - Vanmiddag rond 12.55 vond er een ongeval plaats op de kruising Vierwegen / Rijksweg te Kapelle. Twee ambulances en diverse brandweervoertuigen gingen met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
za 18 mrt -   11:13  
Aanhouding na doodsbedreiging
Goes - Op de Pyntorenstraat is vrijdag 17 maart rond 19.15 uur een 50-jarige man uit Wolphaartsdijk aangehouden. Hij zou kort daarvoor in Wolphaartsdijk een vrouw bedreigd hebben. Daarbij liet de man een mes zien. De politie werd gealarmeerd en kon de man in Goes aanhouden. Hij bleek in zijn broeksband inderdaad een groot mes te hebben zitten. De verdachte maakte een verwarde indruk en was mogelijk onder invloed van alcohol. Een blaastest weigerde hij echter. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 18 mrt -   09:32  
Man aangehouden na bedreiging
Vlissingen - Aan de Wijenburg hebben agenten vrijdag 17 maart een 29-jarige Vlissinger aangehouden. Hij zou een buurtgenoot hebben bedreigd met een vuurwapen. De politie kreeg rond 12.55 uur de melding van de bedreiging. Omdat er mogelijk sprake was van een vuurwapen is de verdachte, op straat, met getrokken vuurwapens aangehouden. Bij onderzoek bleek dat de man geen wapen op zak had. Hij is aangehouden op verdenking van bedreiging en ingesloten voor verder onderzoek. Ook zijn auto is in beslag genomen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 17 mrt -   14:47  
Scharenslijper besteelt hoogbejaarde vrouw
Hulst - Een 94-jarige vrouw uit Hulst is slachtoffer geworden van een zogenaamde scharenslijper. De man nam de inhoud van haar portemonnee mee. De politie kreeg op vrijdag rond 11.20 uur een melding binnen dat een man met de inhoud van de portemonnee aan de haal was gegaan. Hij had zich met een smoes dat hij scharen kwam slijpen bij zijn slachtoffer naar binnen gepraat. Ondanks een Burgernetbericht en een zoekslag door de politie werd hij niet meer aangetroffen. Van de dader is een signalement bekend. Man, circa 60 jaar oud, normaal postuur, grijs haar, grijze lange jas. Hij sprak accentloos Nederlands.
Gemaakt door: 112zeeland
do 16 mrt -   09:32  
Twaalf bekeuringen tijdens verkeerscontrole
Zierikzee - Woensdagmiddag heeft tussen 14.00 en 16.00 uur een verkeerscontrole plaatsgevonden op de Groene Weegje. De controle was gericht op gordelgebruik, technische gesteldheid van aanhangwagens en voertuigen, tonen van het rijbewijs en alcoholgebruik.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 15 mrt -   15:27  
Twee mannen aangehouden voor autobranden
Rilland - Dinsdagmorgen heeft de politie in een woning aan de Hontestraat twee mannen aangehouden voor twee autobranden op 25 februari jl. aan de Bathseweg en de Adriaan Butijnweg. Zaterdagmorgen 25 februari van dit jaar werden aan de Bathseweg en de Adriaan Butijnweg twee personenauto's in brand gestoken. Het politieonderzoek leidde naar twee inwoners uit Rilland (26 en 38 jaar). Zij zijn dinsdagmorgen aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en ingesloten. De mannen zijn verhoord. Ze kregen dinsdagmiddag te horen dat ze voorlopig vast blijven zitten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 15 mrt -   15:00  
Hennepkwekerij geruimd in Goes
Goes - In de Tulpstraat in Goes is woensdagmorgen omstreeks 09.30 uur een hennepkwekerij aangetroffen met 28 oogstrijpe planten. De kwekerij is geruimd. Alle planten en toebehoren om de kwekerij in stand te houden zijn ter vernietiging aangeboden. De identiteit van de verdachte is bekend, hij wordt op een later tijdstip gehoord over zijn betrokkenheid bij de zaak.
Gemaakt door: 112zeeland
di 14 mrt -   13:40  
Dronken bestuurder probeert agenten te misleiden
Terneuzen - Agenten hebben op de Schoolweg een 25-jarige man uit Vogelwaarde aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur. Maandagavond 13 maart spraken agenten rond 18.30 uur de man aan. Hij zat achter het stuur van een auto op de Korte Kerkstraat. De auto stond fout geparkeerd, midden op het plein. Ze spraken de man aan en roken een alcohollucht. Daarop lieten ze de man blazen. De verdachte blies een “A”. De man verklaarde echter niet de bestuurder van de auto te zijn. Daarop kreeg hij een waarschuwing niet te gaan rijden, want dan zou het worden aangehouden. Hij kreeg vervolgens een verbaal voor fout parkeren en het niet kunnen tonen van legitimatie. Rond 19.20 uur zagen de dienders de man toch in de auto rijden. Hij is op de Schoolstraat aan de kant gezet en direct aangehouden. Op het politiebureau blies de man 280 ug/l terwijl slecht 220 ug/l is toegestaan. De man heeft een proces-verbaal gekregen. Ook wordt er een vordering tegen de man opgemaakt voor een rijvaardigheidsonderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 mrt -   10:33  
Vrouw bijt twee mensen
Heinkenszand - Een 40-jarige vrouw uit Heinkenszand heeft zondagavond voor wat opschudding gezorgd in het dorp waar zij woont. Rond 19.00 uur werd bij de politie gemeld dat de vrouw in de Dorpsstraat twee mensen had mishandeld door ze tot bloedens toe te bijten. De vrouw zou nu door drie man in bedwang worden gehouden. Agenten gingen snel ter plaatse en hielden de vrouw aan. Twee mensen uit Heinkenszand waren door de vrouw in een vinger gebeten en waren hierdoor gewond geraakt. Zij stelden zich onder behandeling van een arts en hebben aangifte gedaan bij de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 mrt -   10:07  
Uit de bocht gevlogen
Terhole - Zondagavond rond 19.30 uur meldde een getuige dat er zojuist op de Notendijk in Terhole een personenauto uit de bocht was gevlogen en over de kop was gegaan. Meteen werden agenten ter plaatse gestuurd. De politiemensen troffen op de Notendijk een personenauto aan die op zijn kop op de weg lag. De 31-jarige bestuurder uit Vogelwaarde was door een omstander uit zijn auto geholpen. Hij had wonderwel geen letsel opgelopen als gevolg van het ongeval. De auto lag tussen twee geparkeerde auto in die beschadigd waren als gevolg van het ongeval.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 mrt -   10:03  
Man loopt over A58 bij Kruiningen
Kruiningen - Rond middernacht, in de nacht van zondag op maandag, kwamen er diverse meldingen binnen bij de politiemeldkamer dat er een man over de vluchtstrook van de A58 liep. Agenten zijn de man gaan zoeken en troffen hem aan net na de Vlaketunnel, ter hoogte van Kruiningen. Hij had, volgens eigen zeggen, niet in de gaten dat hij op een snelweg liep. Zijn brommer, zo verklaarde hij, had een lekke band. Door de agenten is de 22-jarige Belg uit Jabeke naar een hotel in Goes gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 mrt -   10:00  
koperdief aangehouden
Bruinisse - Een medewerker van het sluizencomplex in Bruinisse sprak vannacht een voor hem onbekende man aan. De man was vermoedelijk bezig koper te stelen vanaf het afgesloten terrein van het sluizencomplex. op het moment van aanspreken ging de onbekende man er vandoor in een personenauto. De politie werd gebeld en het kenteken werd doorgegeven aan de agenten. Zij troffen de betreffende auto een eindje verderop aan. De man die erbij stond was bezig met het strippen van wat kabels. De agenten hebben de man van 25 uit Sommelsdijk aangehouden op verdenking van koperdiefstal. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar wordt hij vandaag gehoord over zijn betrokkenheid bij deze zaak. Door de agenten is een getuigenverklaring opgenomen en ook een aangifte van de diefstal.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 mrt -   15:20  
Man rijdt onder invloed van speed
Zierikzee - Afgelopen nacht is een 24-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland op de Grachtweg betrapt op het rijden onder invloed van speed. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Omstreeks 03.20 uur zien surveillerende agenten een personenauto met defecte verlichting rijden op de Grachtweg. Als zij de bestuurder staande houden wordt direct een aangebroken gripzakje met speed opgemerkt dat tussen de benen van de bestuurder ligt. Het blijkt niet de eerste keer te zijn dat de man hiermee betrapt is tijdens het rijden. In het Zierikzeese politiebureau is door een GGD-arts bloed afgenomen zodat de mate van invloed bepaald kan worden. De uitslag hiervan is nog niet bekend. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 mrt -   12:17  
Arrestatie wegens verboden wapenbezit
Vlissingen - Afgelopen nacht is een 25-jarige man uit Vlissingen op de Baljuwlaan aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Als surveillerende agenten omstreeks 00.20 uur een geparkeerde auto in de Baljuwlaan zien staan met daarin twee mannen, besluiten zij een nader onderzoek in te stellen. Omdat in het voertuig een sterke hennepgeur hangt worden de mannen verzocht uit te stappen. Er wordt een geringe hoeveelheid wiet aan de agenten overhandigd. Nadat in een jaszak van de bestuurder een busje pepperspray is gevonden wordt deze aangehouden voor verboden wapenbezit. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. De man zit nog vast.
Gemaakt door: 112zeeland
za 11 mrt -   10:41  
Eigenaar hond meldt zich bij schapeneigenaar
's-Heer Arendskerke - De eigenaar van de hond, die dinsdag jl. in een boomgaard aan de Wissekerkseweg een drachtig schaap doodbeet, heeft zich bij de eigenaar van de schapenkudde gemeld. Een inwoner uit 's-Heer Arendskerke ontdekte nadien dat zijn hond het schaap had doodgebeten. De hondenbezitter was dinsdag zijn hond anderhalf uur in het Poelbos kwijt. Al snel vermoedde hij dat zijn hond een haas had gegrepen, daarom ondernam hij aanvankelijk geen actie. Echter na het aantreffen van wol in de ontlasting van de hond, nam hij zijn verantwoordelijkheid en informeerde de eigenaar van de schapenkudde. De hondenbezitter is door de dierenpolitie doorverwezen naar een hondenschool met ervaring op dit gebied. Hij stond hier positief tegenover en ging ermee aan de slag. De schade aan het drachtige schaap zal onderling geregeld worden.
Gemaakt door: 112zeeland
za 11 mrt -   10:39  
Vier mannen aangehouden in Goes en Krabbendijke
Goes en Krabbendijke - Vrijdagmiddag zijn in Goes en Krabbendijke vier mannen aangehouden. De politie startte een onderzoek na meldingen over het mogelijk dealen van drugs op Zuid-Beveland. Rond 16.00 uur werd een 22-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aan de Albert Joachimkade in Goes aangehouden. Hij wordt verdacht van het dealen van cocaïne. In zijn woning werd een doorzoeking verricht waarbij, naast een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen, een geldbedrag van bijna 9.000 euro in beslag werd genomen. Tevens werd deze middag aan De Zouterij een 44-jarige man uit Goes aangehouden, die net cocaïne van de Bergenaar had gekocht. Vervolgens werd in zijn woning onderzoek gedaan en werd cocaïne in beslag genomen. Een eveneens 44-jarige huisgenoot van deze man werd ook aangehouden in verband met het in bezit hebben van speed.
Gemaakt door: 112zeeland
za 11 mrt -   00:52  
Man aangehouden voor afpersing
middelburg - Gisterenmiddag is een 41-jarige Middelburger aangehouden op verdenking van afpersing van homoseksuele mannen. De verdachte dreigde om sekstapes van zijn slachtoffers openbaar te maken. Alleen als er een grote som geld aan hem betaald zou worden, wilde hij hiervan afzien. Nadat één van de slachtoffers onlangs aangifte heeft gedaan tegen de Middelburger heeft de politie hem opgewacht toen hij het geld kwam ophalen. De verdachte is vervolgens aangehouden. De man wordt vrijdag a.s. voorgeleid aan de Rechter-commissaris.
Gemaakt door: 112zeeland
za 11 mrt -   00:50  
Treinreiziger aangehouden na kopstoot conductrice
Goes - Vrijdagmorgen is in de trein op het station een man aangehouden, omdat hij een conductrice had mishandeld. Het incident gebeurde rond 8.45 uur in de trein vanuit Vlissingen richting Goes. De man werd door enkele reizigers in bedwang gehouden, terwijl de politie werd geïnformeerd. Agenten gingen naar het station. De man werd in de trein aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau in Goes gebracht. Het gaat om een 26-jarige inwoner uit Dordrecht. Het bleek dat de man de NS-medewerkster een kopstoot had gegeven, nadat zij hem om een plaatsbewijs had gevraagd. De veroorzaker staat bij de politie bekend om vele overlastmeldingen. De politie stelt hier een onderzoek naar in. De conductrice (37) deed op het politiebureau aangifte. Ze hield geen letsel aan het incident over.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 10 mrt -   14:54  
Vijf mannen aangehouden bij drugsactie Vlissingen
Vlissingen - Donderdagmiddag zijn drie bezoekers en twee bewoners van een woning aan de Bouwen Ewoutstraat aangehouden. De politie startte een onderzoek na meldingen over mogelijk drugs dealen. 's Middags werden drie mannen gecontroleerd, die dit huis bezochten. Bij een 43-jarige inwoner uit Vlissingen werd een bolletje verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. Deze man en de andere twee mannen werden voor verhoor naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Na het verhoor mochten zij het cellencomplex verlaten. Het bolletje, wat de man (43) bij zich had, bleek harddrugs te zijn. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: Krukeltje
zo 5 mrt -   12:22  
Ernstig ongeval Landbouwweg Ritthem
Ritthem - Vanmorgen rond 10.30 is er een auto tegen een boom gereden op de Landbouwweg in Ritthem. Een ambulance, diverse brandweervoertuigen en de traumaheli gingen met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 26 feb -   15:58  
Straatrovers gezocht
Middelburg - Zaterdagavond rond 21.30 uur fietste een 18-jarige Middelburgse jongen vanaf de Meanderflat over de Overloper in zijn woonplaats. Op de Overloper werd hij tegengehouden door twee jongemannen die hem beroofden van enkele tientallen euro’s. De twee mannen lieten hem stoppen en eisten zijn geld onder bedreiging van een scherp voorwerp. Het slachtoffer heeft geld gegeven aan zijn belagers die hierna direct het hazenpad kozen. Ze renden weg in de richting van de Meanderhof. De jongen belde vervolgens de politie die met meerdere eenheden nog gezocht heeft naar de twee straatrovers maar ze niet heeft achterhaald. Van de Middelburger is een aangifte opgenomen. Hij gaf het volgende signalement van de twee straatrovers aan de politie door:
Gemaakt door: 112zeeland
zo 26 feb -   14:55  
Getuigen gezocht van handgemeen op Nollehoofd
Vlissingen - De politie zoekt getuigen van een ruzie die zondagochtend rond 10.30 uur plaatsvond tussen twee mannen op het Nollehoofd in Vlissingen. Tussen de mannen ontstond een woordenwisseling die uitliep op een handgemeen. Een van de mannen, een 48-jarige Middelburger, heeft zich op het politiebureau gemeld om aangifte te doen, met de ander hoopt de politie nog in contact te komen. Wellicht kunnen getuigen ons daarbij helpen, of mogelijk herkent de betreffende man zichzelf in dit bericht. De Middelburger liep letsel op aan zijn kaak als gevolg van de ruzie en gaat zijn verwonding laten behandelen door een arts.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 26 feb -   11:54  
Aangehouden wegens vernieling ruit Axel
Axel - Op het Szydlowskiplein in Axel is vannacht rond 01.30 uur een 18-jarige jongeman uit Terneuzen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de ruit van een cafetaria te hebben vernield. De jongen was met wat vrienden aan het ‘chillen’ op het Szydlowskiplein. Hij had kennelijk behoorlijk wat gedronken en zijn stemming sloeg plotseling helemaal om. De jongen werd agressief en begon met van alles te gooien. Ook sloeg hij wartaal uit en schopte vervolgens tegen de ruit van het cafetaria. De politie werd gebeld en de jongen is door zijn vrienden in bedwang gehouden tot de politie er was. Agenten namen de jongen vervolgens mee naar een politiecel in Torentijd. Daar heeft hij de nacht doorgebracht. Hij wordt zondag gehoord over hetgeen hij gedaan heeft.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 26 feb -   11:24  
Vermoedelijke zakkenrollers aangehouden
Middelburg - In de nacht van zaterdag op zondag zijn in de Langeviele in Middelburg twee verdachten aangehouden. De twee mannen, eentje afkomstig uit Budel en 26 jaar oud en de ander (22) zonder vaste woon- of verblijfplaats, worden er van verdacht een tasje te hebben gestolen in een horecagelegenheid in Middelburg. De twee werden gesnapt door portiers van de betreffende horecagelegenheid toen zij een damestasje in een container gooiden. Een van de portiers heeft de mannen in de gaten gehouden en de anderen waarschuwden de politie. Agenten kwamen ter plaatse en hoorden hun verhaal aan. Hierop zijn de mannen aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De eigenaresse van het tasje is zich later op de avond komen melden op het bureau waar zij een aangifte van de diefstal heeft gedaan. Het tasje is weer aan haar teruggegeven. De twee mannen worden zondag gehoord over hun betrokkenheid bij de diefstal. Bij een van hen werd ook nog een portemonnee aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of ze deze portemonnee ook gestolen hadden. I
Gemaakt door: 112zeeland
zo 26 feb -   09:49  
Getuigen gezocht van vechtpartij St. Jansteen
Sint Jansteen - Om ongeveer 21.00 uur op zaterdagavond kwamen er verschillende meldingen binnen bij de politiemeldkamer dat er een vechtpartij gaande was in Sint Jansteen. Door meerdere mensen zou voor een café aan de Wilhelminastraat flink gevochten worden door twee groepen mensen. Een groep zou afkomstig zijn uit België. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen zij behoorlijk wat mensen aan op straat. Er werd toen niet meer gevochten, maar de emoties speelden iedereen nog wel parten. Nadat agenten spraken met verschillende getuigen en betrokkenen werd in ieder geval duidelijk dat de vermoedelijke oorzaak van de vechtpartij was dat twee mannen een Belgische vrouw aanspraken op haar ongepaste taalgebruik. Dit stond de vrouw niet aan en zij haalde uit naar een van de mannen. Hierna begonnen allerlei anderen zich met de ruzie te bemoeien en een en ander mondde uit in een vechtpartij waarbij geschopt en geslagen werd. Ook zou een mes getrokken zijn door een nog onbekende man. Het signalement van de man die het mes zou hebben getrokken is: een oudere man met achterover gekamd haar. Hij was niet verkleed, maar droeg een lichtgekleurd gebreid vest, een leren jas en een donkere broek. Deze man is niet meer aangetroffen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 26 feb -   08:18  
Jongen beroofd van fiets Kloetinge
Kloetinge - Zaterdagmiddag rond 14.00 uur werd een jongen in de Lewestraat in Kloetinge beroofd van zijn fiets. De dader ging er vervolgens vandoor op de fiets en veroorzaakte in meerdere straten in Goes bijna-aanrijdingen. Er kwamen meldingen van gevaarlijke verkeerssituaties bij de politie binnen uit de Buys Ballotstraat, de ’s-Gravenpolderseweg en de Anthony Fokkerstraat. In de buurt van de Nobelweg, bij de Mac Donalds, zette hij de fiets neer op de parkeerplaats en ging er te voet vandoor voor de inmiddels aanwezige agenten. Ook hier moesten verschillende automobilisten flink in de remmen voor de overstekende man. Hij is aangehouden. Voor zijn aanhouding bespuugde hij een agent en probeerde een collega te slaan. De man, een 21-jarige Vlissinger, is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Hij is in verzekering gesteld en zal zondag gehoord worden over de zaak. De fiets is door de agenten meegenomen naar het bureau en van de jongen is een aangifte opgenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 25 feb -   11:44  
Aanrijding tussen auto en voetganger
Hulst - Omstreeks 05.00 uur zaterdagochtend reed een 69-jarige vrouw uit de gemeente Hulst in haar auto over de Absdaalseweg tussen Hulst en Absdale. Op een gegeven moment kreeg de vrouw de schrik van haar leven, want ze raakte ‘een gedaante’. Ze zette haar auto stil en stapte uit. Toen ontdekte ze dat ‘de gedaante’ een jonge man was. De vrouw belde direct 112 en door de centralist werden meteen hulpverleners en een traumahelikopter ingeschakeld. De vrouw verleende vervolgens de eerste hulp aan het slachtoffer door de aanwijzingen van de 112-centralist op te volgen. Niet veel later kwamen ambulancemedewerkers en politiemensen ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
za 25 feb -   09:46  
Autobranden in Rilland
Rilland - Tegen 05.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag zagen surveillerende agenten een brandende personenauto in de Bathseweg in Rilland. De brandweer werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse om de brand te blussen. Van de eigenaar werd een aangifte opgenomen van brandstichting. Tijdens het blussen van de brand kwam een tweede melding van een autobrand binnen. Agenten zijn naar de Adriaan Butijnweg gereden en daar troffen ze inderdaad een tweede brandende auto. Ook deze brand werd door de brandweer geblust en van de eigenaresse van de auto werd een aangifte opgenomen. Bij de auto werden sporen aangetroffen die erop duidden dat de auto in brand was gestoken. De politie is een onderzoek gestart naar deze brandstichtingen
Gemaakt door: 112zeeland
za 25 feb -   09:07  
Vlissinger aangehouden voor zware mishandeling
Middelburg - Surveillerende agenten in Middelburg werden vannacht om 03.35 uur door een portier van een horecagelegenheid gewaarschuwd dat een groepje mannen ruzie maakte in de Schuttershofstraat. Toen de agenten de straat in gingen zagen ze een man een andere man slaan. Het slachtoffer viel op de grond en verloor direct het bewustzijn. Door de agenten is de verdachte, een 24-jarige Vlissinger, direct aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij zaterdag gehoord gaat worden. Het slachtoffer, een 21-jarige inwoner van Middelburg, is onderzocht door ambulancemedewerkers. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis en is door familie opgehaald. Toen de agenten bezig waren met de aanhouding van de verdachte werd er door een omstander een glazen fles naar de agenten gegooid.
Gemaakt door: 112zeeland
do 23 feb -   16:55  
Duo berooft vrouw in scootmobiel
Middelburg - Woensdagmiddag is in de Langeviele een vrouw van een tas beroofd. Het incident gebeurde rond 13.45 uur. Het slachtoffer, een 48-jarige vrouw uit Middelburg, reed met haar scootmobiel door de Langeviele richting de Beenhouwerssingel. Aan het eind van de straat graaiden plotseling twee personen een tas uit het mandje van het slachtoffer en renden weg. Een alerte getuige liet het hier niet bij zitten. Deze vrouw rende achter de daders aan en kon de tas terugpakken en aan het slachtoffer overhandigen. De Middelburgse deed bij de politie aangifte van de beroving.
Gemaakt door: 112zeeland
do 23 feb -   15:56  
Politieonderzoek ongeval Hoofdplaat
Hoofdplaat - Het ongeluk, waarbij woensdagavond een jongen aan de Hogewegdijk om het leven kwam, is veroorzaakt door het knutselen met oude munitie. De politie heeft woensdagavond en donderdag uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ernstige ongeval in de schuur. Hierbij is vastgesteld dat de 17-jarige bewoner in het bezit was van oude munitie en daarmee aan het knutselen was. Hierbij is een explosie ontstaan, gevolgd door een felle brand. Het slachtoffer raakte ernstig gewond en overleed ter plaatse. De vlammen zijn onmiddellijk door een familielid geblust. Het politieonderzoek is hiermee afgerond.
Gemaakt door: 112zeeland
do 23 feb -   14:57  
Automobilist rijdt door na aanrijding
Middelburg - Donderdagmiddag rond 13.30 uur is een fietsende jongen in Middelburg aangereden door een automobilist. De automobilist is even uit zijn auto gestapt, maar ook snel daarna weer ingestapt en weggereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De politie is op zoek naar de automobilist of eventueel getuigen die ons meer kunnen vertellen over de aanrijding. De 15-jarige jongen uit Middelburg reed op zijn fiets over de Langevielesingel. Op de kruising met de De Ruyterstraat werd hij aangereden door een tot nu toe onbekende automobilist. De jongen kwam ten val, de automobilist reed door. Omstanders hebben de jongen weer op de been geholpen. Hij is donderdag nog naar de huisartsenpost gegaan, maar daar constateerde men geen ernstige verwondingen. Wellicht kunnen de omstanders die de jongen weer op de been hielpen, de politie helpen doordat zij zich meer gegevens herinneren over de betrokken auto of bestuurder. Ook andere getuigen die de aanrijding hebben zien gebeuren, of natuurlijk de automobilist zelf, worden verzocht contact op te nemen met de politie
Gemaakt door: 112zeeland
do 23 feb -   12:29  
Vrouw zwaar gewond na mishandeling
Heinkenszand - Woensdagmiddag is bij een mishandeling bij een woning aan de Nagelkruidstraat een vrouw zwaar gewond geraakt. Het incident gebeurde rond 12.15 uur. Er ontstond een ruzie in de familiaire sfeer. Hierbij raakte een 60-jarige vrouw gewond. Ze is voor medisch onderzoek naar de huisartsenpost gegaan. Vervolgens is ze opgenomen in het ziekenhuis in Goes. Het slachtoffer bleek zwaar gewond te zijn geraakt.
Gemaakt door: 112zeeland
do 23 feb -   12:28  
Man bedreigt opsporingsambtenaar
Middelburg - Woensdagavond is op de Vlasmarkt een man aangehouden, nadat hij een ambtenaar van de gemeente Middelburg had bedreigd. Het incident gebeurde rond 22.00 uur. Enkele ambtenaren van politie en gemeente Middelburg waren in het centrum aanwezig voor een controle. Een 35-jarige inwoner uit Vlissingen bedreigde een van de bijzondere opsporingsambtenaren van de gemeente. De Vlissinger werd door een van de agenten aangehouden. Tijdens het onderzoek bleek dat de man een mes bij zich had. Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd gebracht en ingesloten. Hij zal donderdag worden verhoord. De opsporingsambtenaar van de gemeente heeft aangifte gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
do 23 feb -   12:27  
Jongen omgekomen bij ongeluk in schuur
Hoofdplaat - Woensdagavond is bij een ongeluk aan de Hogewegdijk een jongen om het leven gekomen. Het incident gebeurde rond 20.35 uur. Het slachtoffer is een 17-jarige bewoner, die in de schuur bij de woning ernstig gewond is geraakt. Politieagenten, ambulancepersoneel, brandweerlieden en een traumahelikopter rukten onmiddellijk uit om het slachtoffer te helpen. De jongen overleed ter plaatse. De politie heeft de omgeving bij de woning afgezet en is een onderzoek naar de toedracht van het ongeval gestart. Hierbij zijn getuigen gehoord en is een sporenonderzoek verricht. Wat de oorzaak is van het ongeluk, wordt nog onderzocht.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 22 feb -   15:30  
Hoofdverdachte in drugsonderzoek aangehouden
Koewacht - In een woning aan de Wouterij in Koewacht is op maandag 20 februari jl. de vermoedelijke hoofdverdachte aangehouden in een onderzoek dat zich richt op de handel in verdovende middelen in Oost-Zeeuws-Vlaanderen en België. Het onderzoek liep al sinds eind oktober van het vorige jaar. In de loop van het onderzoek zijn al eerder een drietal dealers aangehouden en een kleine twintig klanten. Deze verdachten zijn na hun aanhouding en het afleggen van verklaringen weer in vrijheid gesteld. De 26-jarige man uit Terneuzen die nu is aangehouden is in verzekering gesteld en zit nog vast. In de woning waar hij is aangehouden is een zoeking gedaan onder leiding van de Rechter-Commissaris. Ook is een zoeking gedaan in een bedrijf aan de ’s-Gravenstraat in Clinge. Er werden geld, gegevensdragers en administratie in beslag genomen. Deze in beslag genomen spullen worden nog verder onderzocht.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 22 feb -   13:28  
jongen verdacht van Nieuwjaarsrellen Vlissingen
Vlissingen - Vanmorgen is een 17-jarige jongen uit Vlissingen aangehouden. De recherche verdenkt hem van betrokkenheid bij de Nieuwjaarsrellen in Vlissingen. De jongen zou eind december samen met anderen in de Bloemenbuurt brievenbussen hebben opgeblazen. De schade die daardoor is ontstaan wordt geschat op bijna 14.000 euro. De woningbouwvereniging heeft aangifte gedaan van deze vernielingen. Verder wordt de jongen ook gehoord over andere zaken, zoals het verhandelen van illegaal vuurwerk en het overtreden van de wet Wapens en Munitie. Onder leiding van de Rechter-commissaris is vanmorgen een doorzoeking gedaan in zijn woning. Het recherche-onderzoek is nog in volle gang. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 22 feb -   10:25  
Kwekerij ontdekt na aanhouding voor vernieling
Vlissingen - Dinsdagavond omstreeks 17.30 uur meldt een bewoner van de Hendrick Vroomlaan in Vlissingen een conflict met een van zijn buren. Agenten gaan een kijkje nemen en zien bij aankomst dat een ruit van de voordeur eruit is geslagen. Een verdachte van deze vernieling wordt meteen aangehouden. Het is een 21-jarige Vlissinger. Bij een veiligheidsfouillering op straat treffen de agenten een doosje met hallucinerende paddestoelen aan. Dat wordt in beslag genomen. De man kan zich niet legitimeren. Zijn identiteitsbewijs ligt in zijn eigen woning. De agenten krijgen toestemming van de verdachte om zijn legitimatie te gaan pakken uit de woning. In de woning zien de politiemedewerkers her en der hennep liggen. Ook treffen ze een kleine kwekerij aan met 16 hennepplanten. Op last van de Officier van Justitie wordt de kwekerij meteen geruimd. Dit in verband met het brandgevaar dat aanwezig is. De stroom wordt niet illegaal afgetapt, maar is zeer onprofessioneel aangelegd. Een van de transformatoren is al aan het smelten. In totaal nemen de agenten ongeveer 200 gram softdrugs in beslag.
Gemaakt door: 112zeeland
di 21 feb -   20:39  
Politie zoekt getuigen mishandeling
Middelburg - Maandagavond is een 17-jarige jongen uit Middelburg mishandeld door een groep jongens. Het incident is rond 19.00 uur gebeurd bij het treinstation aan de kant van de wijk Dauwendaele. jongen loopt die avond samen met een vriend door het tunneltje onder de spoorlijn door richting de wijk Dauwendaele. Als zij de tunnel uitlopen, komt een viertal jongens hen tegemoet. Eén van hen slaat het slachtoffer meerdere malen op zijn gezicht. Daarna lopen beide jongens weg richting de Segeerssingel. Daar worden zij weer ingehaald door het groepje en krijgt het slachtoffer wederom klappen te verduren. Na hun daad rennen de geweldplegers weg richting het station. Het politieteam Walcheren doet onderzoek naar deze zaak en is op zoek naar getuigen. Hebt u tussen 19.00 en 19.45 uur iets gezien van deze mishandelingen? Deel u informatie dan met ons.
Gemaakt door: 112zeeland
di 21 feb -   15:32  
Politie krijgt drie steunpunt in gemeentehuis
Borsele - De agenten die actief zijn in de gemeenten Halderberge, Steenbergen en Borsele beschikken vanaf 20 februari jl. over een werkplek in het gemeentehuis. In vrijwel iedere gemeente in Zeeland en West-Brabant komt een politiebureau of politiesteunpunt. Slechts in enkele gevallen maakt de politie daarop een uitzondering vanwege de geografie. Het steunpunt is de uitvalsbasis voor het operationele politiewerk in die gemeente. De politiemensen die dat werk verrichten, doen van daaruit hun werk als ze niet op straat actief zijn. De politie heeft 24 uur per dag toegang tot het politiesteunpunt. De vertrouwde (wijk)agenten blijven gewoon in de gemeente actief. Ook blijven evenveel politiemensen in de dorpen aan het werk. Burgers kunnen in contact komen met de politie via 0900-8844. Daar worden zij op maat geholpen. Aangifte doen? Ook daarin verandert niets. Burgers kunnen in veel gevallen kiezen voor aangifte doen via internet of de telefoon. Of de politie neemt ter plaatse de aangifte op. Op www.politie.nl/aangifte staat precies hoe men aangifte kan doen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 21 feb -   09:39  
Politie arresteert groep hennepkwekers
Vlissingen/Amsterdam - Vanmorgen vroeg zijn twee mannen in Vlissingen en één man in Amsterdam aangehouden op verdenking van het opzetten en onderhouden van hennepkwekerijen in Zeeland. Aan deze aanhoudingen is een uitgebreid onderzoek van de recherche voorafgegaan. Zes maanden geleden is door de recherche een onderzoek gestart naar de verdachten. Als informatie boven water komt dat deze mannen erg actief zijn binnen de hennepkweekbranche, wordt hun handel en wandel nader bekeken. Omdat er nu voldoende bewijs verzameld is om de zaak voor te leggen aan de rechter zijn zij vanmorgen vroeg aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Amsterdam, een 30-jarige man uit Vlissingen en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 feb -   16:35  
Vrouw overleden na eenzijdig ongeval
Axel - en gekomen. Een andere vrouw, eveneens 18 jaar uit Hulst, raakte zwaar gewond, de politie heeft de bestuurder aangehouden. De politie kreeg op maandag 20 februari rond 12.30 uur de melding dat er een auto tegen een boom zou zijn gebotst. Ter plaatse bleek de bij rijdster bekneld te zitten in het voertuig. Een andere vrouw die achter in het voertuig zat werd uit het voertuig gehaald en moest gereanimeerd worden. Helaas mocht dat niet baten en kwam ze te overlijden. De 18-jarige bestuurder uit Hulst is aangehouden. Er wordt onderzocht wat de oorzaak van het ongeval is geweest. De bestuurder zal daarvoor worden gehoord, de verkeersongevallen analysedienst deed op de Hulsterseweg technisch onderzoek. De weg was enkele uren afgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 feb -   11:34  
Beschonken bestuurder rijdt verkeersbord omver
Sint Jansteen - Een 62-jarige Belg is aan de Roskamstraat aangehouden. De man was onder invloed van alcohol en reed vermoedelijk een verkeersbord om ver. De politie kreeg op zondag 19 februari rond 23.56 uur een melding dat een automobilist na een verkeersbord om ver te hebben gereden was doorgereden. Ter plaatse aangekomen zagen agenten op een rotonde een kapot verkeersbord, ook zagen ze een oliespoor. Op de Roskamstraat zagen ze de verdachte lopen. Ze spraken de man aan, hij bleek de bestuurder te zijn van het voertuig dat de aanrijding had veroorzaakt. De bestelbus stond even verderop geparkeerd. De man is aangehouden voor verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 615 ug/l, bijna 3 maal de toegestane hoeveelheid. Na verhoor is hij met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 feb -   10:40  
Beschonken bestuurder rijdt door na aanrijding
Wilhelminadorp/ Goes - Een 26-jarige man uit IJmuiden is in Goes aangehouden. Hij zou aan de Oosthavendijk in Wilhelminadorp zijn doorgereden na een aanrijding. De verdachte was daarbij onder invloed van alcohol. De politie kreeg op zaterdag 18 februari rond 23.15 uur melding van een aanrijding. Twee personenauto’s zouden daarbij met elkaar in botsing zijn gekomen. Een van de bestuurders reed na de aanrijding door. Daarbij werd ook nog een paaltje geraakt. Niemand raakte door de aanrijding gewond. Omdat het kenteken van de doorgereden auto bekend was kon het voertuig eenvoudig worden opgespoord. In Goes werd de auto bij een woning aangetroffen. Daar werd de vermoedelijk bestuurder aangehouden. De man blies 665 ug/l, ruim drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 feb -   10:30  
man masturberende in wachthokje
Rilland - Op het treinstation is een 30-jarige man uit Oud-Gastel aangehouden. Hij is zou in een wachthokje op het perron hebben staan masturberen. Een 17-jarige meisje werd met op zaterdag 18 februari rond 13.40 uur met de man geconfronteerd. Ze waarschuwde een medewerkster van de NS die de politie waarschuwde. Agenten kwamen ter plaatse en hebben de man aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 feb -   10:10  
Auto-inbreker slaat meerdere malen toe
Middelburg - Agenten hebben aan de Meestoof een nog onbekende man aangehouden. Hij wordt verdacht van meerdere auto-inbraken. Zaterdagavond 18 februari kreeg de politie rond 20.30 uur meerdere meldingen van auto-inbraken, dan wel vernielingen aan auto’s. Aan de Kousteensedijk zou in drie auto’s zijn ingebroken. Dankzij oplettende getuigen kwam er al snel een verdachte in beeld. De man werd door agenten lopend aangetroffen op de Meestoof. Hij is aangehouden en bleek verschillende vermoedelijk gestolen goederen op zak te hebben. De man is voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek de Nederlandse taal niet machtig en had geen identiteitspapieren op zak. De verdachte is ingesloten. De politie heeft nog van acht andere burgers melding gehad van vernieling, dan wel inbraak aan hun auto. Deze aangiften worden op een later moment opgenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 18 feb -   18:21  
Bajesklant verzet zich hevig bij aanhouding
Vlissingen - Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aan de President Rooseveltlaan aangehouden. Hij had nog 75 dagen gevangenisstraf open staan. De man verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding. Ook een 23-jarige Vlissingse die zich met de aanhouding bemoeide is opgepakt. Agenten zagen de man op zaterdag 18 februari rond 0.40 uur uit een woning aan de Hercules Segherslaan komen. Omdat de dienders de man kenden en wisten dat hij nog een gevangenisstraf had open staan wilden ze hem aanhouden. De man stapte in een auto en nam plaats op de bijrijdersstoel. De agenten spraken hem aan. Ze deelde hem mee dat hij was aangehouden. Omdat de verdachte te boek staat als vluchtgevaarlijk wilden ze hem direct in de handboeien slaan. Daarop begon hij zich hevig te verzetten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 18 feb -   18:18  
Snorfietsrijder weigert blaastest
Oosterland - Agenten hebben op parallelweg van de N59 ter hoogte van Oosterland een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man negeerde een stopteken en weigerde een blaastest. Dienders gaven de verdachte op zaterdag 18 februari rond 0.30 uur een stopteken. Dit werd echter genegeerd en de man ging er in de richting van Bruinisse vandoor. De achtervolging werd ingezet. Maar gezien de zeer dichte mist besloten de agenten rustig te volgen om zo zichzelf en de verdachte niet in gevaar te brengen. Uiteindelijk moesten ze de man van zijn snorfiets af trekken. De agenten wilden de man aanhouden voor het niet voldoen aan het gegeven stopteken. De verdachte verzette zich echter tegen zijn aanhouding. Daarbij probeerde hij de dienders te bespugen en schold hij ze uit voor ‘kankerlijers’. Ook spartelde hij flink tegen. Met vier agenten lukte het uiteindelijk om de man onder controle te krijgen. De man weigerde een blaastest te doen. Bovendien bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook had hij een kleine hoeveelheid hennep op zak. De man is ingesloten en naar het cellencomplex in Torentijd gebracht.
Gemaakt door: Krukeltje
vr 17 feb -   23:22  
Aanrijding 2 autos Bernhardweg sGravenpolder
sGravenpolder - Vanmiddag rond 16.55 vond er een aanrijding tussen 2 auto´s plaats bij de T-splitsing Bernhardweg / Baarlandsezandweg te sGravenpolder. Een ambulance ging ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
do 16 feb -   19:40  
Gezamenlijk spreekuur Nieuw- en Sint Joosland
Nieuw- en Sint Joosland - Op woensdag 22 februari vindt voor het eerst een gezamenlijk spreekuur plaats in Nieuw- en Sint Joosland. Bij het spreekuur kunnen inwoners vragen stellen aan de wijkmanager en de wijkagent. Inwoners kunnen van 11.00 tot 13.00 uur op het spreekuur terecht met vragen, klachten, suggesties of complimenten over hun dorp. Het spreekuur wordt gehouden in het Dorpshuis (Durps’uus op d’n oek) aan de Veerstraat 2. Mocht het spreekuur succesvol blijken, dan zal het maandelijks plaatsvinden. Het spreekuur komt voort uit de samenwerking van gemeente en politie met bewoners om de leefomgeving op het fysieke en sociale gebied te verbeteren en de betrokkenheid van inwoners bij de leefomgeving te vergroten. Gemeente en politie trekken regelmatig samen op in de wijken. Zo worden er bijvoorbeeld in het kader van de inbraakpreventie en verkeersveiligheid eveneens samen acties georganiseerd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 16 feb -   10:53  
Duo inbrekers aangehouden
Goes - Donderdagmorgen vroeg zijn op de Opril Westwal twee inzittenden van een personenauto aangehouden. Agenten zagen rond 2.45 uur een auto over de Albert Joachimikade rijden en controleerden dit voertuig en de twee inzittenden op Opril Westwal. Beide inzittenden bleken veel vaker met politie en justitie in aanraking te zijn geweest, onder andere voor diefstallen en hun betrokkenheid bij harddrugs. In de auto werden diverse inbrekerswerktuigen gevonden. Het tweetal werd aangehouden en naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Daar zullen ze donderdag worden verhoord. Het gaat om een 44-jarige inwoner uit Goes en een 40-jarige man uit Wemeldinge. De personenauto is voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 15 feb -   23:10  
Taser ontdekt bij verkeerscontrole
Terneuzen - In de nacht van dinsdag op woensdag, omstreeks 00.15 uur, controleerden agenten op de Kennedylaan in Terneuzen een personenauto. De bestuurder van de auto gaf netjes gehoor aan het stopteken dat hij kreeg en de man moest een blaastest ondergaan. Uit de test bleek dat de man niet had gedronken. Hij blies een ‘P’. Tijdens de controle roken de agenten een henneplucht uit de auto komen en dus zijn allebei de inzittenden van de auto gecontroleerd op het bij zich hebben van hennep/drugs. Bij controle van de bestuurder van de auto, een 27-jarige man uit het Belgische Knokke Heist, werd een taser aangetroffen. Deze is in beslag genomen en zal worden onderzocht. In de auto werd ook nog een kleine hoeveelheid wiet en een xtc-pil aangetroffen. De bestuurder van de auto is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Hij zal woensdag door de politie gehoord worden over het bij zich hebben van een verboden wapen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 feb -   18:01  
Weer grote partij grondstoffen voor xtc-lab gevonden
Kapelle - Zondag 12 februari is aan de Wrangeweg een kleine witte vrachtwagen met een grote hoeveelheid grondstoffen gevonden die vermoedelijk bestemd was voor het maken van synthetische drugs. Een voorbijganger meldde zondagochtend rond 09.00 uur bij de politie dat er een vrachtwagen geparkeerd stond langs de Wrangeweg in de polder in Kloetinge. De Wrangeweg is een verbindingsweg tussen de Spaanweg en de Abbekindersezandweg. Een weg uitsluitend voor fietsers en bestemmingsverkeer. Ter plaatse bleek dat één van de achterbanden van het voertuig lek was. De vrachtwagen, een witte Mercedes voorzien van een gesloten witte laadbak met hydraulische laadklep, bleek in Utrecht gestolen te zijn. Toen de politie het voertuig wilde takelen, constateerde de berger dat er in de (afgesloten) laadbak een onbekende zware lading zat. Na controle bleek dat in de vrachtwagen een grote hoeveelheid grondstoffen voor synthetische drugs was opgeslagen. De vrachtwagen is inmiddels voor verder onderzoek overgebracht naar een veilige locatie. De materialen zijn in beslag genomen. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) van de politie gaat zorgdragen voor een veilige ontmanteling en afvoer van de chemicaliën. De recherche is een onderzoek gestart naar de herkomst van de materialen en de vrachtwagen. Dit is de tweede vondst van een vrachtwagen die vermoedelijk als opslag diende voor een xtc-laboratorium in korte tijd in Zeeland. De recherche onderzoekt of deze vondsten met elkaar verband houden.